Frisselstein pakt uit voor jubilarissen

Muziekvereniging Harmonie Frisselstein hield gistermiddag voor het vijfde jaar een Jubilarissenconcert. In theater De Blauwe Kei in Veghel trok de vereniging zowat alle registers open. Maar liefst zes orkesten lieten van zich horen

Jaren geleden bracht de harmonie nog regelmatig serenades bij bijvoorbeeld gouden bruidsparen. “Maar het was onmogelijk om deze traditie in die vorm voort te zetten, zegt voorzitter Huub van den Berg. “Onze muzikanten kregen dat gewoonweg met gepland. Daarom geven we voortaan jaarlijks één groot Jubileumconcert. Dan pakken we flink uit voor de Veghelse gemeenschap. Bedrijven, verenigingen, instellingen en familieleden meldden afgelopen maanden 135 jubilarissen en decorandi aan. Al deze mensen werden door Frisselstein uitgenodigd voor het concert. Uiteindelijk gaven 93 jubilarissen te kennen dat zij bij het concert aanwezig wilden en konden zijn, al dan met met partner of introducé. De gasten werden gistermiddag onthaald met koffie en gebak. Ook het college van burgemeester en wethouders schoof gezellig aan; de sfeer was ongedwongen. Er werd volop gekletst en het seniorenorkest van de muziekvereniging zorgde voor muzikale omlijsting. Even later werden de genodigden gezamenlijk op de foto gezet. Een afdruk kon direct worden besteld. Vervolgens verplaatste het grote gezelschap zich naar de theaterzaal, waar ook andere belangstellenden binnen konden. Toen het concert begon, was de zaal gevuld met ruim vierhonderd bezoekers.

,,Evenals andere jaren, aldus de voorzitter. Voor de pauze speelden twee slagwerkgroepen, het Toekomstig Orkest Frisselstein en het Opstaporkest. Een gevarieerd programma met opzwepende drumsolos, roffels en carnavaleske samba door de slagwerkgroepen. Verder instrumentaal vertolkte popliedjes als You cant hurry love, Sometin Stupid en The Final Countdown. Ook waagden de voornamelijk jongere muzikanten zich aan de filmmuziek van Once upon a time in the West door Ennio Morricone. Na de pauze volgde het harmonieorkest, Tijdens alle optredens kon het publiek op een groot scherm de namen lezen van alle jubilarissen.Zo ook de namen van tien zusters Franciscanessen, waarvan er drie afgelopen jaar hun 70-jarig kloosterjubileum vierden. Verder onder meer negen gouden bruidsparen en één 55-jarig bruidspaar.