Opstap orkest

In juli 1995 begon Marc van Kessel met het opleidingsorkest van Muziekvereniging Frisselstein. Dit orkest begon met een kleine 30 jeugdige muzikanten, wat nu is uitgegroeid naar een ruime 50 muzikanten van verschillende leeftijden. Michiel van Vliet begon in 2006 met het dirigeren van het Groot orkest en vanaf 2008 had hij ook het dirigeren van het Opstaporkest overgenomen. Nadat hij de vereniging in juli 2017 verliet voor een andere uitdaging heeft vanaf september 2017 Erik Kluin het dirigeerstokje overgenomen.

De muziekkeuze van de dirigent is heel uitgebreid, van pop tot musicals. De muzikanten mogen natuurlijk zelf ook aangeven wat ze willen spelen en er worden ook speciaal nummers gemaakt die voor een ieder te spelen zijn.

Het orkest repeteert op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur op de Noordkade in zaal  Het Magazijn te Veghel. Deze repetities worden altijd goed bezocht door de muzikanten.

Ook gaan de jeugdige leden van Muziekvereniging Frisselstein elk jaar op muziekkamp. In dit weekend wordt niet alleen maar lol gemaakt maar natuurlijk ook muziek gemaakt. Er wordt daar een aantal keren gerepeteerd en veel spelletjes gedaan. Op zondag, als de ouders de kinderen komen ophalen, wordt er een grandioos concert gegeven.

Het is een super gezellig orkest met allemaal spelers van verschillende leeftijden. Ieder jaar komen er  tussen de 10 en 15 nieuwe spelers bij uit TOF, het orkest waar je kunt gaan spelen als je ongeveer een jaar muziek maakt. Er stromen ook ieder jaar een aantal spelers door naar het Groot orkest van Frisselstein. Kortom een orkest in beweging waar we allemaal heel erg fijn muziek met elkaar maken!

Contactpersoon: Rik Driessen
Emailadres: secretariaat@frisselstein.nl

Afmeldingen: Mirjam van de Donk
Emailadres: m.vddonk@home.nl