Jubileumweekend

Afgelopen weekend stond voor Muziekvereniging Frisselstein in het teken van het 100-jr jubileum.

Het jubileumweekend werd zaterdagmiddag in de bibliotheek in Veghel ingeluid door de opening van een expositie over 100 jaar Muziekvereniging Frisselstein. Om 14.00 uur werden de bezoekers muzikaal onthaald door Marjolein Schellen, Jasper Hanssen en Tim Filippini. Na dit muzikale welkom werden de bezoekers welkom geheten door voorzitter Rudy van den Elzen. Omdat hij het langst lid van de vereniging is, werd het lint doorgeknipt door Rein van de Ven. Hij werd hierbij bijgestaan door de leden Jan van der Heijden en Jos van de Graaf. Na deze officiële opening werden de bezoekers getrakteerd op een glaasje bubbels en konden zij met behulp van de foto’s herinneringen ophalen.

In de tussentijd werd op de Markt het licht en geluid afgesteld zodat alles klaar stond voor de soundcheck.

Om 19.00 uur zat het massaal toegestroomde publiek klaar op de Markt. Om 19.30 uur was dan officieel het startschot van het jubileumweekend waarbij de Brass Band o.l.v. Sep Otten de spits afbeet en een divers arrangement ten gehore bracht waarbij nummers als Now You Can See Me en Can You Dig It de revue passeerden.

Hierna was het de beurt aan de Slagwerkgroep o.l.v. Jop Schellekens die ook uiteenlopende nummers ten gehore bracht als Sofia en Martin Garrix.

Het hoogtepunt van de avond was het optreden van het Groot Orkest i.s.m. Jill Helena. Jill is o.a. bekend geworden door The Winner Is en The Voice of Holland. Ze behaalde in 2013 de finale en kreeg een nummer 1 hit met het nummer “Als alle lichten zijn gedoofd”.

Het orkest speelde nummers met Jill Helena waaronder Proud Mary, Valerie en All by Myself. Tussendoor speelde het Groot een aantal eigen nummers zoals Fanfare for the Common man, Innuendo en een medley van allerlei bekende Nederlandse nummers.

Deze variatie in muziekstukken zorgde voor een mooie afwisseling waar het publiek duidelijk van genoot. De setting op de Markt bood een gelegenheid aan om samen (muzikanten en publiek) met elkaar te genieten van een hapje en een drankje dat doorging tot in de late uurtjes.

Zondag stond dan het brunchconcert gepland. Dit was een besloten concert waarbij de gasten door Eet met je Hart, Ons Welzijn en De Zonnebloem uitgenodigd waren. De gasten werden door diverse vrijwilligers thuis opgehaald en naar het Fioretti College gebracht. Hier stonden de gastvrouwen klaar om iedereen een warm welkom te heten en ze naar hun plek te begeleiden.  

Tijdens de muzikale middag werden de gasten voorzien van allerlei lekkere hapjes welke aangeboden werden door Hutten Catering, Sligro, Bakkerij Van Leur en Diepvriesspecialist Veghel.

De Jeugd Slagwerkgroep o.l.v. Stan van Rixtel trapte het brunchconcert af met een mooie uitvoering. Het was voor deze groep hun eerste publieke optreden.

Hierna was TOF o.l.v. Peter Spierings aan de beurt welke oude en moderne muziek ten gehore bracht waaronder Smoke on the Water, Locked Out of Heaven en Alle Kleuren van de Regenboog van K3. Peter mocht hierna ook zijn andere orkest LOF begeleiden met een aantal nummertjes.

Het EigenWijs orkest o.l.v. Remco Spierings sloot het concert af en speelde diverse nummers zoals Celtic Air and Dance, Door de Wind en Rockin’ Rondo.

Het aanwezige publiek genoot duidelijk waarbij een enkeling het woord nam om de vereniging te bedanken voor de lekkere en muzikale middag.

Deze middag had niet tot stand kunnen komen zonder de medewerking van het Fioretti College en Boekhandel Schellen.