Wim Schellen overleden

Ons bereikte vrijdagochtend het droevige bericht, dat ons zeer gewaardeerd lid

Wim Schellen

op 55-jarige leeftijd is overleden.

Wim kampte de laatste jaren al langer met zijn gezondheid, maar heeft na een kort ziekbed zijn strijd tegen zijn ziekte niet kunnen winnen.

Wim was jarenlang lid van onze vereniging. Niet alleen door zijn lidmaatschap was hij een zeer waardevol lid wat veel heeft betekend voor onze vereniging, maar ook in allerlei ondersteunende activiteiten.

Zo stond Wim altijd klaar als sponsor als de vereniging drukwerk nodig had om de vereniging van de nodige PR te voorzien.  Toen een aantal jaar geleden een nieuw bestuur aantrad was Wim een van de vrijwilligers die zitting nam in het nieuw te vormen bestuur. Wim was als slagwerker actief bij het EigenWijs Orkest en samen met dochter Marjolein bij TOF was voor Wim echt heel bijzonder en hier heeft hij erg van genoten. 

Wij zijn hem dankbaar voor deze bijdrage aan de vereniging en zullen hem ontzettend missen.

Wij wensen Annemarie, dochter Marjolein, familie, vrienden en eenieder die hem een warm hart toedroeg veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Bestuur en leden Muziekvereniging Frisselstein

Wim tijdens het jubilarissenconcert 2019 samen met zijn geliefde EigenWijs Orkest

Solisten- en Ensembleconcours 2022

Vandaag, zondag 20 maart, heeft Muziekvereniging Frisselstein na een afwezigheid van twee jaar weer een Solisten & Ensembleconcours georganiseerd. De leden, die normaal gesproken spelen in één van de orkesten van de vereniging, presenteerden zich op deze middag aan jury en publiek en deden dat zowel individueel als in verschillende ensembles. Het plezier in met en voor elkaar muziek maken staat voorop, maar het is een heuse wedstrijd.

De opstart ging niet geheel vlekkeloos nadat de oorspronkelijke presentator zich ziek moest afmelden. José van Diepen bleek een kranig vervangster en heeft de middag keurig netjes aan elkaar gepresenteerd.

In totaal deden 18 deelnemers vandaag mee met het concours. Aan het eind van de wedstrijden heeft TOF het publiek nog vermaakt om de jury de tijd te geven om een oordeel te vellen over de deelnemers.

Hieronder een overzicht van de winnaars.

De aanmoedigingsprijs had dit keer niet 1, maar 2 winnaars, te weten Mika Banens en Nathan Szurgot.

Bij de solisten ging de 3e prijs naar Stef van Uden met het muziekstuk Autumn Leaves. De 2e prijs ging naar de winnares van de vorige 2 edities Daniëlle van Summeren met het muziekstuk Ghanaia. De 1ste prijs ging naar Anne Marie Koevoets met het muziekstuk Hommage à Z.Kodály.

Bij de ensembles ging de 3e prijs naar het klarinetensemble (Bart Rauh, Tessa Jansen, Annelies van Rooij, Mariska van Lieshout, Jinte van Haaren en Anne Marie Koevoets) met het muziekstuk Shalom. De 2e prijs ging naar het duo op de klarinet en sax Jara en Noah Sandman met het muziekstuk Gavotte en Sticky Toffee Tango. De 1ste prijs ging naar het duo op de harp en dwarsfluit Ellen en dochter Sofie vd Veerdonk met het muziekstuk Theme and melody.

De dagwinnares werd echter Sofie Guldenaar die met haar muziekstuk Sweet Child o’Mine de harten veroverde van de jury en het massaal toegestroomde publiek en ervan door ging met de Pieter van Deursen wisseltrofee.

Foto: Ramòn van Grootel

Daarnaast kreeg ze uit handen van Wilco Jansen van Sligro Horeca Groothandel een cheque overhandigd die recht geeft op een te volgen Masterclass naar keus.

Foto: Ramòn van Grootel
Foto: Ramòn van Grootel

Solistenconcours 2022

ZONDAG 20 MAART SOLISTEN- EN ENSEMBLECONCOURS

Wiens naam zal worden bijgeschreven op de Pieter van Deursen Wisseltrofee? En wie krijgt de gelegenheid een heuse masterclass te volgen bij een zelfgekozen professional? Op zondag 20 maart hopen we na twee jaar afwezigheid weer een mooi solisten- en ensembleconcours te kunnen houden. Dirigenten Erik Kluin en Peter Spierings zullen ook dit keer samen de jury vormen en ieder Frisselstein-lid kan zijn of haar muzikale talenten laten horen. Het is een echte wedstrijd, maar natuurlijk staat het plezier hebben in het muziek maken voor en met elkaar voorop! Iedereen wordt op zijn/haar eigen niveau beoordeeld en krijgt na afloop een juryrapport.

Meedoen kan als solist(e), als duo of met een ensemble. Je kunt begeleid worden door pianiste Jeanne, en meespelen met een geluidsbestand kan ook.

Via deze link kun je je inschrijven: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZleEEFAi7thBezI47_vmyXkafrqanEN69oZ43wSCzu3TtIg/viewform

De inschrijving sluit op donderdag 10 maart. Maar let op, als je een stuk wilt spelen met pianobegeleiding moet je de partij van de begeleiding zo snel mogelijk maar uiterlijk donderdag 24 februari inleveren bij Anne Marie Koevoets, zodat de pianiste voldoende tijd heeft om de stukken in te studeren. In de week voor het concours wordt een middag/avond ingepland zodat je een keer met de pianiste kunt oefenen.

Dus: zoek een mooi stuk uit, zoek een maatje of groepje als je liever niet alleen speelt, vraag je docent om je te helpen met oefenen en schrijf je in voor deze leuke dag! Als je nog vragen hebt stel ze gerust via solistenconcours@frisselstein.nl, of aan Anne Marie bij de repetitie van TOF of het Groot Orkest.

De winnares van de vorige 2 edities Daniëlle van Summeren

Jan Lubberts overleden

Ons bereikte het droevige bericht, dat ons zeer gewaardeerd lid

Jan Lubberts

afgelopen maandagvond op 77-jarige leeftijd is overleden.

Jan was jarenlang lid van onze verening. Met zijn 67-jarige lidmaatschap was hij een zeer waardevol lid wat veel heeft betekend voor onze vereniging in allerlei ondersteunende activiteiten.

Zo heeft hij de muziekbibliotheek beheerd en was verantwoordelijk voor de distributie van alle muziek. Verder is hij jarenlang lid van de muziekcommissie geweest en heeft veel gedaan aan de PR van de vereniging. Als leider van het seniorenorkest heeft hij invulling gegeven aan de behoefte van de meest ervaren muzikanten binnen de vereniging.

Wij zijn hem dankbaar voor deze bijdrage aan de vereniging.

Wij wensen Marian, kinderen, kleinkinderen en eenieder die hem een warm hart toedroeg veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Bestuur en leden Muziekvereniging Frisselstein

Foto: Jan en Marian afgelopen september 2020 tijdens de serenade bij hem voor de deur

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Koningsdag was dit jaar helemaal een bijzondere dag. Voorzitter Rudy van den Elzen kreeg een lintje aangeboden door burgemeester Kees van Rooij. Wij gingen natuurlijk langs om hem te feliciteren, het koperkwintet zorgde voor een muzikale omlijsting.

Foto: Ramòn van Grootel
Lees meer »

Nieuwe voorzitter Muziekvereniging Frisselstein

Muziekvereniging Frisselstein laat weten dat in de afgelopen digitale algemene ledenvergadering Rudy van den Elzen is gekozen tot nieuwe voorzitter.

Ten tijden van het aantreden van het voorgaande Bestuur heeft Rik Driessen de functie van interim voorzitter vervuld. Zijn taken zijn later, door veranderde werkomstandigheden van Rik, waargenomen door Caspar Plompen. Hiervoor zijn wij hen beide heel dankbaar.

De vereniging werd bij de zoektocht naar een nieuwe voorzitter ondersteund door Huub van den Berg, zelf oud-voorzitter en nog steeds lid van orkest EigenWijs.

Rudy is niet helemaal een vreemde voor Muziekvereniging Frisselstein. Zijn zoon Rens speelt in diverse orkesten.

Na meerdere malen digitale bestuursvergaderingen te hebben bijgewoond om zo voldoende inzicht te krijgen in de vereniging en het huidige bestuur, was het gevoel van beiden partijen dusdanig goed dat werd besloten om Rudy voor te dragen aan de leden in een extra ingelaste algemene ledenvergadering. Deze heeft vorige week, door de huidige corona-maatregelen, helaas digitaal plaatsgevonden. In deze algemene ledenvergadering werd Rudy unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter.

Rudy hoopt dat er snel weer begonnen kan worden met repeteren, zodat de vereniging verder kan gaan met muziek maken, door en voor muziekliefhebbers.

Hij zal, met behulp van zijn collega-bestuursleden en alle leden, zich gaan inzetten om Muziekvereniging Frisselstein te begeleiden naar het 100-jarig bestaan in 2023 en de vele mooie jaren die daarna nog mogen volgen.

Verder hebben wij als vereniging besloten dat er op korte termijn wijzigingen zullen plaatsvinden in de samenstelling van de orkesten. Dit zodat het plezier om samen muziek te maken nog sterker wordt nagestreefd.

Wij, bestuur en leden van Muziekvereniging Frisselstein, heten Rudy van harte welkom en wensen hem veel succes en plezier toe met zijn nieuwe functie.

Foto: Tessa Jansen Fotografie