Optreden uit Humenee

Afgelopen maandag 13 oktober was er een uitwisseling van het groot orkest met een groep van 50 muzikanten en dansers uit Humenee, Slowakije. Deze groep jongeren in de leeftijdsgroep tussen de 14 en 18 jaar zijn voor een weekje in Nederland en geven hier een aantal uitvoeringen. Het eerst trad deze avond een groep accordeonisten op. Vooral het nummer Phantom of the Opera was er een om kippenvel van te krijgen. Het programma werd vervolgd door een groep volksdansers die werden begeleid door een klein orkest met voornamelijk violisten en een virtuoos op het klokkenspel.

Fraai uitgedost in klederdracht toonden zij ons verschillende slowaakse dansen. Ook was er nog een solozangeres die mooi kon zingen maar aan wie te zien was dat ze net een busreis van 26 uur achter de rug had.

De avond werd afgesloten door een klein concertje van het groot orkest waarna de groep uit Slowakije weer naar de gastgezinnen werden gebracht waar zij deze dagen verblijven. Donderdag geeft deze groep nog een concert in het Openluchtmuseum in Arnhem en vrijdag morgen een schoolconcert in Ter AA in Erp en s avonds om 19.30 een afsluitingsconcert ook in Ter AA in Erp. Zaterdagochtend vertrekken ze weer.