Kinderboekenbal

Zaterdagmiddag 9 oktober was de opening van de kinderboekenweek 2004 in de Blauwe Kei in Veghel. Het Opstaporkest was gevraagd om deze opening muzikaal te ondersteunen. Iets wat we graag deden.

Voor diegenen die een kaartje hadden weten te bemachtigen was er eerst een optreden van Jacques Vriens in de grote zaal. Na dit optreden zat het Opstap klaar in de evenementenzaal om hun muziek te laten horen. Een groot compliment moet gemaakt worden naar de leden van dit orkest. Ondanks dat men wist dat er maar vier nummers gespeeld zouden worden was eigenlijk iedereen present. Diegenen die er niet waren (een stuk of vier) hadden zich netjes afgemeld. Dit betekende dat 65 muzikanten zaten.

Begonnen werd met de Rattenvanger van Hamelen. Voor de meesten was het de tweede keer dat dit werk werd uitgevoerd na het Jumbomuziekfestival voor opleidingsorkesten en jeugdslagwerkgroepen. Dit keer echter geen Edwin Rutten maar Maroesjka. Met haar heldere stem wist ze het verhaal boeiend te vertellen. Helaas voor haar en het orkest waren de kinderen niet gekomen om te luisteren maar om te feesten. In het verhaal is er ook een feest en op dat moment speelden we The Lion Sleeps Tonight wat prima paste in het feest. La Storia, muziek waarbij je een eigen verhaal kunt verzinnen hebben we niet gespeeld, dat paste niet op dat moment. Afgesloten werd met 99 Luftballons. De uitvoering hiervan vond ik prima passen in de sfeer in de zaal, de mensen die er bij waren weten dan genoeg; diegenen die er niet waren hebben niets gemist. Wel wil ik het orkest een compliment maken voor het onder moeilijke omstandigheden spelen van lastige muziek.

Het volgende optreden kan alleen maar beter worden moet je maar denken.