Zonovergoten Open Dag bij MiK

Zondag 10 april 2011 was waarschijnlijk de drukste dag van het jaar voor MiKVeghel.
MiK, Meierijse Instelling voor Kunsteducatie, biedt niet alleen muzieklessen, maar ook danslessen aan kinderen, jongeren en aan volwassenen.

De ochtend werd geopend door de leerlingen van do-re-mi, die lieten zien dat muziek breder is dan één enkel instrument en vervolgd door TOF, dat samenspelen met je eigen instrument in een orkest toch ook wel heel erg leuk is.

De (vooral jonge) muzikanten van TOF speelden gezellige en toegankelijke muziek, waardoor alle bezoekers al positief begonnen aan hun avontuur langs de verschillende instrumenten.
Zodra de bezoekers de aula uitliepen, kwamen ze bij het informatiepunt van muziekvereniging Frisselstein, waar beginnende muzikanten informatie konden inwinnen over het spelen in een harmonie. Boven waren in de verschillende lokalen docenten aanwezig om hun instrument te laten bespelen door de belangstellenden. Er werd flink getoeterd en geploeterd en de één kreeg er meer geluid uit dan de ander. Enthousiastelingen konden zich meteen aanmelden voor een proefles bij de desbetreffende docent.

Wanneer je de verschillende lokalen bezichtigd had, kon je in de koffiecorner een bakje koffie of een glaasje ranja nuttigen, om vervolgens weer naar beneden te lopen en de dansafdeling kon bekijken. Hier waren continu verschillende dansgroepen aanwezig om hun enthousiasme en kunde te tonen.
De bezoekers gingen uiteraard niet met lege handen naar huis; als je alle instrumenten had bezocht, kreeg je een leuke MiK-sleutelhanger cadeau!

Uiteraard hopen wij als harmonie dat er veel mensen zijn die komend jaar een blaasinstrument of slagwerk gaan bespelen.

Het was een geslaagde Open Dag voor MiK en ook voor Frisselstein.