Zonovergoten Muziekweekend 2005

Net terug van het kamp vraagt Jan me een stukje te schrijven voor de website over mijn ervaringen van de laatste dagen. Nou ben ik deze keer vrijdagnacht en zaterdagochtend niet aanwezig geweest op het kamp dus vroeg ik mijn dochters om hulp. Helaas waren deze niet meer aanspreekbaar. Het wordt dus een onvolledig verslag.

Met de lokatie Kokse Hoeve in Gemert zaten we dit jaar lekker dicht bij huis. Rond 19.00 uur kwamen de meeste deelnemers binnen en werd iedereen voorzien van een stikker met zijn/haar naam erop. Na een woord van welkom werd ons uitgelegd dat de opzet dit jaar wat anders was dan andere jaren. Iedereen werd in groepen verdeeld en deze groepen bleven tot het einde van het kamp hetzelfde.

Na uitleg hierover begon de gebruikelijke stoelendans rond de beschikbare bedden. Zoals altijd moest er wat geschoven en gerommeld worden maar uiteindelijk had iedereen toch een slaapplaats weten te bemachtigen. Het aantal bedden was zo krap dat naar ik heb begrepen Dirk vd Tillaar en Marc samen een bed hebben moeten delen.

De avond werd vervolgd door kennismakingsspellen. Bij een van die onderdelen werd ons een pot onder de neus gehouden waar we en briefje uit moesten trekken. Op ons briefje stond: toneel. Het was de bedoeling dat iedere groep een act deed tijdens de feestavond in de vorm die op het briefje stond. Dit was wel even schrikken maar in de 15 minuten die we hier voor kregen werden wat ideeën op papier gezet en een toneelstukje in elkaar gedraaid.

Na de spelletjes was er taart en daarna kwam een bosspel. Het enige dat ik uit mijn dochters wist te krijgen was dat het iets met geluiden te maken had en erg leuk was.
Na het spel was er nog even tijd voor wat disco en volgde er een onrustige nacht.
De volgende ochtend begon weer vroeg en er werden spelletjes gedaan en voor het eerst gerepeteerd.

Toen ik om 13.00 weer terug was wilden ze net weer gaan repeteren. Na een blik op de mooie blauwe lucht had Marc besloten deze repetitie in de buitenlucht te doen. Een goed idee.
Na deze repetitie volgde een soort zeskamp met veel waterspelletjes zodat iedereen flink nat en smerig werd. Gelukkig was het warm, droog en zonnig.

Toen iedereen weer droge kleren had aangetrokken werd er nog een derde keer gerepeteerd. Al tijdens deze repetitie drongen de geuren van macaroni bolognese onze neusgaten binnen en na een sportieve middag lieten we ons het eten even later flink smaken.

Nadat iedereen zich had verkleed in het thema van dit jaar “onder water begon de feestavond. Er waren een aantal van te voren ingestudeerde acts en natuurlijk de 10 optredens van de diverse groepen. Ik vond het een zeer geslaagde avond en vooral de imitatie van Marc door Frank v Oort hilarisch. Ik heb erg gelachen.

Na het bekend maken van de winnaars van de diverse onderdelen werden we opgeschrikt door een brutale overval van een piraat die er met de schat van Frislantis vandoor ging. Gelukkig wist onze slimme leider Fristinus een oplossing. Door een kortere route te nemen door het onderwaterkoraalbos konden we de piraat nog inhalen en de schat terug proberen te krijgen.

Snel trok iedereen warme en gemakkelijke kleren aan en vertrokken de groepen een voor en naar het bos. Helaas werd het bos bewoond door een groot aantal spoken en andere enge figuren die niets liever deden dan de deelnemers de stuipen op het lijf jagen. Gelukkig was er een touw gespannen door het bos en was de uitgang goed te vinden. Nadat alle groepen heelhuids door het bos waren getrokken werd de piraat verslagen en de schat teruggehaald naar Frislantis.