Verslag Muziekweekend

In het weekend van 3 tot 5 okt 2014 hadden we weer ons jaarlijkse kamp. Met spellen, muziek, gezelligheid en vooral ook mooi weer. Vrijdagavond zijn we begonnen met de kennismakingsspelen nadat iedereen een plekje in de slaapzaal had gevonden. Dit jaar hadden we ook een rode draadspel wat vrijdag avond begon en zondag met het concert af zou lopen. Tijdens de eet momenten mochten de groepjes vragen stellen aan de verdachten om er zo achter te komen wie dat de moord had gepleegd.

 

Vrijdagavond was ook de spooktocht. Zoals elk jaar weer een spannende tocht door het donker met de niet te missen begraafplaats. Met veel spannende geluiden, overal kleine lichtjes en de maan die tussen de bomen doorscheen werd het voor sommigen ook nog net een beetje te spannend. Gelukkig kon iedereen even bijkomen bij het kampvuur om daarna lekker te gaan slapen.

Zaterdag begon de dag met een heuse ochtend gymnastiek. Met Bewegen is gezond van kinderen voor kinderen. Degene die het best mee deed kreeg natuurlijk een luxe ontbijtje van onze chef kok Robert! Na het ontbijt is ook Michiel gearriveerd dus de eerste repetitie kon van start gaan.

Maar natuurlijk word er niet alleen maar muziek gemaakt maar hebben we ook heerlijk kunnen genieten van het weer. Een levend bingo en levend stratego spel werd gespeeld waarna we lekker hebben geluncht. Tijdens de 6kamp hebben we er zelf nog waterspellen van gemaakt. Het traditionele kwalleballen kon dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Na deze inspanningen was het tijd voor een lekkere douche en een lekker diner!

Na het dieren bos spel was het tijd voor de bonte avond! We love the 90’s, dus iedereen veranderde in bijvoorbeeld een echte gabber, een spice girl of een lief troetelbeertje. Kyra won als best geklede 90!  Met de minute to win it spellen werd de avond gevuld en werd er nog flink gedanst en gegabberd! Daarna werd er nog even heerlijk bijgekletst bij het kampvuur en druppelde langzaam iedereen naar bed.

Zondagochtend was het weer erg vroeg voor een aantal deelnemers, alhoewel ze een uurtje langer mochten blijven liggen. Na de ochtendgymnastiek en een luxe ontbijtje was het tijd voor de generale repetitie van het concert. De puntje werden op de i gezet en iedereen was er klaar voor. Eerst nog  even alles inpakken en opruimen voordat we nog een keer naar het bos konden gaan voor een spelletje levend stratego. Iedereen was erg fanatiek dus hebben we het nog een keer speelt met een andere verdeling. Terug op de boerderij stond er een heerlijke lunch klaar en konden de kinderen zich daarna klaar gaan maken voor het concert. Rond half 2 kwamen de eerste ouders aan en werd er nog even  een groepsfoto gemaakt. Tijdens het concert werd bekend gemaakt dat “De Gabbers” tijdens de bonte avond de spellen hadden gewonnen. Ook de moord werd opgelost, Bart Ster was de dader!

Na een geweldig concert was voor de kinderen tijd om lekker met papa en mama naar huis te gaan om lekker hun bedje in te kruipen. Wij als kampcommissie hebben weer erg genoten van dit kamp! We hebben veel plezier gehad en lekker muziek kunnen maken met zijn alle. Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer terug!