TOF en OnverMEIDENLIJK nemen afscheid van Marc van Kessel

Zaterdag was het dan zo ver, het laatste optreden van Marc van Kessel als dirigent van TOF en OnverMEIDENLIJK. De leden wilden Marc nog één keer een mooie avond bezorgen als dank voor de vele jaren dat hij zich voor beide orkesten heeft ingezet. En daarin zijn ze zeker geslaagd. Het werd dankzij de inbreng van velen een gezellige avond met veel muziek, mooie woorden, foto´s en filmpjes, lekkere hapjes en zelfs een bezoekje van Koningin Máxima die had gehoord van het vertrek van de TOFste dirigent van Veghel.

Dit alles werd met veel warmte en anekdotes gepresenteerd door Cees, waarbij hij ook het woord deed namens oud-voorzitter Huub van den Berg die wegens omstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn. Huub roemde Marc om de basis die hij vanaf zijn aantreden bijna 25 jaar geleden heeft gelegd voor de verjonging en groei van Frisselstein. “Met stoffer en blik” werd in die tijd gewerkt aan het imago van de vereniging, het opleidingsorkest werd opgericht (dat de naam TOF kreeg) en mooie nieuwe evenementen ontstonden zoals de nog steeds jaarlijks terugkerende muziekkampen en het jubilarissenconcert. In die tijd groeide de vereniging van zo’n 90 naar meer dan 220 spelende leden. Door Marc veranderde Frisselstein, stap voor stap, van een traditionele harmonie in een brede muziekvereniging.

Ook namens het huidige bestuur werd door Bart de inzet van Marc benadrukt, waarbij Marc als dank werd benoemd tot “Lid van verdienste” van Muziekvereniging Frisselstein, een mooie blijk van waardering. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

Komende woensdag zal het dirigeerstokje van Marc bij TOF worden overgenomen door Peter Spierings, om met nieuwe energie en nieuwe muziekstukken toe te gaan werken naar het eerstvolgende optreden bij het Jubilarissenconcert in december. We wensen Peter alvast veel plezier bij dit enthousiaste orkest.

Marc, bedankt namens alle (oud)leden voor alle muzikale jaren!