Solisten- en Ensembleconcours 2022

Vandaag, zondag 20 maart, heeft Muziekvereniging Frisselstein na een afwezigheid van twee jaar weer een Solisten & Ensembleconcours georganiseerd. De leden, die normaal gesproken spelen in één van de orkesten van de vereniging, presenteerden zich op deze middag aan jury en publiek en deden dat zowel individueel als in verschillende ensembles. Het plezier in met en voor elkaar muziek maken staat voorop, maar het is een heuse wedstrijd.

De opstart ging niet geheel vlekkeloos nadat de oorspronkelijke presentator zich ziek moest afmelden. José van Diepen bleek een kranig vervangster en heeft de middag keurig netjes aan elkaar gepresenteerd.

In totaal deden 18 deelnemers vandaag mee met het concours. Aan het eind van de wedstrijden heeft TOF het publiek nog vermaakt om de jury de tijd te geven om een oordeel te vellen over de deelnemers.

Hieronder een overzicht van de winnaars.

De aanmoedigingsprijs had dit keer niet 1, maar 2 winnaars, te weten Mika Banens en Nathan Szurgot.

Bij de solisten ging de 3e prijs naar Stef van Uden met het muziekstuk Autumn Leaves. De 2e prijs ging naar de winnares van de vorige 2 edities Daniëlle van Summeren met het muziekstuk Ghanaia. De 1ste prijs ging naar Anne Marie Koevoets met het muziekstuk Hommage à Z.Kodály.

Bij de ensembles ging de 3e prijs naar het klarinetensemble (Bart Rauh, Tessa Jansen, Annelies van Rooij, Mariska van Lieshout, Jinte van Haaren en Anne Marie Koevoets) met het muziekstuk Shalom. De 2e prijs ging naar het duo op de klarinet en sax Jara en Noah Sandman met het muziekstuk Gavotte en Sticky Toffee Tango. De 1ste prijs ging naar het duo op de harp en dwarsfluit Ellen en dochter Sofie vd Veerdonk met het muziekstuk Theme and melody.

De dagwinnares werd echter Sofie Guldenaar die met haar muziekstuk Sweet Child o’Mine de harten veroverde van de jury en het massaal toegestroomde publiek en ervan door ging met de Pieter van Deursen wisseltrofee.

Foto: Ramòn van Grootel

Daarnaast kreeg ze uit handen van Wilco Jansen van Sligro Horeca Groothandel een cheque overhandigd die recht geeft op een te volgen Masterclass naar keus.

Foto: Ramòn van Grootel
Foto: Ramòn van Grootel