Slagwerkers genieten op Jumbo Jeugdmuziekdag

Op 25 april werd de tweejaarlijkse Jumbo Jeugdmuziekdag gehouden. Dit jaar had de organisatie voor de slagwerkers een speciale gast uitgenodigd in de persoon van Mike Schäperclaus, de percussionist van het orkest van Paul de Leeuw. Tijdens de voorbereidende repetities in de ochtend en middag werden de drie slagwerkgroepen enthousiast ondersteund door Mike. De nodige hints en tips qua speeltechniek werden door Mike gegeven.

Gelukkig was het lekker warm en zonnig weer, zodat één van de groepen buiten kon repeteren. Want het schoolgebouw zou anders mogelijk te krap zijn geweest voor de meer dan honderd slagwerkers.

s ‘Middags werd er een slagwerkconcert gegeven door de slagwerkers. Opvallend dit jaar was de aard van de stukken die gespeeld werden. Toegankelijke swingende muziek die ook nog eens erg goed werd gespeeld. Natuurlijk was het de deelname van Schäperclaus die het geheel extra leuk maakte voor de volle sporthal De Zaert in Dinther. De slagwerkers van de Friss-Beatles en Friss-Beat hebben dan ook bijzonder genoten van deze gezellige muzikale dag