Muziekweekend 2007 Thema: SPROOKJES

Merlijn neemt je mee in een muzikaal sprookje

Merlijn de tovenaar vertelt zijn verhaal:
Er was eens in een land hier ver vandaan een sprookjesbos. En in dit sprookjesbos leefden de sprookjesbewoners in goede vrede met elkaar. Ze hielpen elkaar met het bouwen van huisjes, met het bakken van brood, met het plukken van bessen. Eigenlijk zou de hele wereld zoals dit sprookjesvolk moeten leven. Maar toen werd er nog niet zo heel lang geleden een groot kasteel aan de rand van het bos gebouwd. En in dat kasteel kwam een vrouw helemaal alleen te wonen. Het was een muzikale heks die elke dag oefende op haar gouden saxofoon. Ze speelde iedere dag een bekend deuntje op haar saxofoon en stelt iedere dag dezelfde vraag aan haar betoverde spiegel.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
wie speelt het mooiste in het gansche land?

waarop de spiegel antwoordde: Koningin, gij speelt het mooiste in het land. Dan was zij tevreden, want zij wist, dat de spiegel de waarheid sprak.

Totdat er diep in het bos een meisje opgroeide. De sprookjesbosbewoners noemden haar Sneeuwwitje. omdat haar tanden zo wit waren als sneeuw. En ook sneeuwwitje had een saxofoon waar zij iedere dag ijverig op studeerde. Sneeuwwitje groeide op en speelde mooier en mooier, en toen zij 16 jaren oud was, speelde zij zelfs mooier dan de heks van het kasteel. Dat leek in eerste instantie geen enkel probleem, totdat het volgende gebeurde. Toen de heks na een avondje repeteren weer eens aan de spiegel vroeg: Spiegeltje, spiegeltje aan den wand, wie speelt het mooiste saxofoon in het gansche land? antwoordde hij: Koningin, gij speelt mooi, maar Sneeuwwitje speelt duizendmaal mooier. Daar schrok de heks van en werd woedend en van dat ogenblik af haatte zij Sneeuwwitje. De nijd en de hoogmoed werden steeds sterker en lieten haar tenslotte dag noch nacht met rust. Toen zei de heks:

Potver nog 7 gruwelijke dwergjes nog an toe. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik het mooiste saxofoon speel van het hele land.

Ik heb een gruwelijk plan. ……gnagnagna…..

Merlijn de Tovenaar vertelt verder:

Daarom gaan we met zn allen naar het grote muzikale sprookjesbos. We moeten sneeuwwitje waarschuwen. We verkleden ons als spookjesfiguren, zodat de vreselijke heks niet in de gaten krijgt, dat wij haar tijdens dit weekend in de gaten houden. Kom allemaal mee op muziekweekend. Dan gaan we spookjesmuziek maken, en sprookjesaktiviteiten doen. We gaan een weekend lang leven in een sprookje en zullen er met zijn allen voor zorgen dat sneeuwwitje niks overkomt.