“Muziek vergeet je niet”

‘Dementievriendelijke gemeente’ Veghel en Alzheimer Nederland afdeling Uden-Veghel organiseren op zondag 21 september van 14:00 tot 17:00 uur een muziekmiddag in de Popzaal in het voormalige Cehave complex aan de Noordkade in Veghel.

Het wordt een muzikale middag waaraan drie orkesten van muziekvereniging Frisselstein meewerken. Er is een afwisselend programma met muziek, solisten en gedichten. Eerst is er een optreden van het Groot Harmonie Orkest (o.l.v. Michiel van Vliet) met pop/modern, daarna volgt het Opstaporkest (o.l.v. Michiel van Vliet) met een meezingconcert en vervolgens sluit orkest Eigenwijs (o.l.v. Jan Lubberts) het festijn af met muziek uit de oude doos. Tevens zal stadsdichter Miriam Storck enkele gedichten voordragen.

Op en rond 21 september wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact daarvan op alle betrokkenen. Als themalied voor WAD 2014 koos Alzheimer Nederland voor het bijzondere, toepasselijke nummer van Ramses Shaffy ‘Wij zullen doorgaan’. Muziek blijkt immers een sleutel te zijn tot een wereld aan herinneringen. Een paar tonen van een liedje zijn vaak al genoeg om gevoelens en herinneringen op te roepen.

De komende jaren zal het aantal mensen met dementie flink toenemen. De verwachting is dat in de gemeente Veghel in 2020 circa 700 mensen een vorm van dementie hebben en dat circa 2000 mensen mantelzorger zijn voor een naaste met dementie. Daarom wil de gemeente Veghel een dementievriendelijke gemeente zijn. Het ideaal is dat mensen met dementie en hun families een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden en kunnen meedoen, zo lang als dat mogelijk is. Dat vraagt om een positieve benadering van iedereen in onze Veghelse samenleving,

Popzaal Cehave Noordkade, NCB-laan 52a Veghel. De zaal gaat open om 13:00 uur (vol is vol). Toegang is gratis.