Muziek in Beeld

VEGHEL – Muziekvereniging Frisselstein houdt zondag een speciale theatervoorstelling in de Blauwe Kei in Veghel: Muziek in Beeld. Er wordt allerlei muziek uit bekende fims gespeeld!
Aan de speciale yoorstelling werken twee dirigenten mee: Marc van Kessel en Peter van Horik. Terwijl het Opstaporkest en slagwerkgroep FrissBeat muziek spelen, zijn er op een groot scherm beelden te zien uit die bewuste films. Het speciale aan dit project is dat het niet uitgevoerd wordt door het groot harmonie orkest van Frisselstein maar door de opleidingsorkesten. Deze hebben de laatste jaren een zo grote ontwikkeling doorgemaakt dat ze een volwaàrdig programma kunnen verzorgen in het theater.

Volwaardig
We vinden dat dit volwaardige orkest ook een keer echt in de hoofdrol moet komen te staan, vertelt Marc van Kessel, dirigent van het Opstaporkest. We spelen alleen maar filmmuziek, voor iedereen natuurlijk echt herkenbaar, vervolgt hij. Het hele programma wordt op een ludieke manier aan elkaar gepraat door een speciaal Frisselsteinduo. Een speciaal stuk is La Storia, waarvoor de componist muziek heeft geschreven waar iedereen zijn eigen film bij kan bedenken. Voor dit concert hebben we ook een film over Frisselstein, die iedereen dan kan bekijken. Peter (dirigent FrissBeat) vertelt dat slagwerkgroep FrissBeat deze middag eveneens een uniek werk speelt. Een werk wat we alleen zondag ten gehore brengen. Het betreft de titelmuziek van, de tv-serie uit de jaren ’80 genaamd: ‘Shaka Zulu’, een tiendelige televisieserie over de belevenissen van een Afrikaanse’ slavenjongen. Wij spelen de titelmuziek en op de achtergrond zijn fragmenten van deze tv-serie te zien.

Meepraten
De twee dirigenten zijn er duidelijk over: wie niet komt, mist iets. Marc: ‘Het wordt een middag waar beeld, muziek
en cabaret in elkaar verweven worden: voor iedereen wat wils dus.. Gebracht voor en door Veghel. Als je dit mist kun je de komende maanden nergens over meepraten! Peter: Voor zover ik weet is het nog nooit voorgekomen dat het publiek muziek krijgt te horen en daarbij getracteerd wordt op filmbeelden. Meestal zie je alleen de muziekanten, maar nu vallen zij niet zo op, De bezoekers hebben iets anders om naar te kijken.


De voorstelling begint zondag om 15.30 uur. Kaarten zijn te koop bij het Uitpunt in Veghel voor € 7,50 (inclusief consumptie)