Masterclass Daniëlle van Summeren

o.l.v. Vincent Houdijk

Vincent Houdijk is een gepassioneerd musicus met een energieke en ondernemende geest die via zijn muziek graag het publiek raakt. Hij studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium in Tilburg. Daarna specialiseerde hij zich op de (jazz) vibrafoon aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Hij studeerde bij de befaamde Frits Landesbergen en Mike Manieri.

Met zijn band VinnieVibes is Vincent verkozen tot meest veelbelovend Nederlands jazztalent. De band doet in 2016 in twee maanden tijd alle grote concertzalen in Nederland aan. Vincent is (gast)docent vibrafoon aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Zwolle en Krakau.

In april 2019 behaalde Daniëlle van Summeren de eerste prijs bij het solistenconcours van Muziekvereniging Frisselstein. Met die eerste prijs won ze een masterclass van Vincent Houdijk welke beschikbaar is gesteld door de Sligro. Tijdens deze masterclass zal het melodisch slagwerk centraal staan.

Daniëlle is een enthousiaste slagwerkster die met volle overgave speelt bij de slagwerkgroep en verschillende orkesten van Muziekvereniging Frisselstein.  Ze krijgt les van Jop Schellekens die ook de instructeur is van de slagwerkgroep van Frisselstein.

Daarnaast zit ze bij Phoenix Cultuur in de talentklas waar ze de kans krijgt zich verder te ontwikkelen en speelt ze slagwerk bij de Jazz-kids.

De masterclass vindt plaats op zondag 9 februari a.s. en start om 13.30 uur in de Theaterstudio op de Noordkade.

Artikel BD Franka Willems-Netten