Maestros druk aan het repeteren met Frisselstein

De eerste maestros hebben mogen proeven van het vak van dirigeren en dat ging niet bij iedereen even makkelijk. Het Groot Orkest van Frisselstein is zich druk aan het voorbereiden met de ‘dirigenten voor een dag om zondag 21 april een goed Maestro concert te kunnen geven.

Één van de maestros die zijn handen in het vuur durft te steken is Jan van Hoof. Als artistiek leider van het Slokdarmfestival heeft hij veel met muziek te maken. Toch denkt hij dat het hem niet gemakkelijk af zal gaan. “Ik heb een bepaald ritmegevoel, maar daar houdt het ook meteen op, lacht Van Hoof. Sopraan Wilma Bierens heeft haar sporen al ruim verdiend in de muziek en is daar nog dagelijks mee bezig. Toch is het weer heel anders om voor een orkest van dit formaat te staan als dirigent, in plaats van soliste.

Het MAESTRO concert van Frisselstein is gebaseerd op een concept van de AVRO, dat afgelopen december is uitgezonden op tv. Zes prominente Veghelaren dirigeren het Groot Orkest en gaan zo met elkaar de strijd aan voor de titel MAESTRO 2013. Het concert vindt plaats op zondag 21 april om 14.00 uur in zalencentrum Ambiance. Kaarten kosten €5,- (incl. consumptie) en zijn te koop bij UITpunt Veghel en Boek- en Kantoorhandel Schellen.