Jumbo Jeugd Muziekfestival, jij komt toch ook ?

Zondag 18 maart 2012 is het weer zover, het Jumbo Jeugd Muziekfestival. Ongeveer 250 jeugdleden van de muziekverenigingen rondom Uden en Veghel komen dan naar het nieuwe dorpshuis “het Klooster in Zijtaart. Annemarie Helmes van Muziekvereniging Frisselstein en Conny de Pee van Harmonie De Eendracht zijn druk bezig om dit evenement in goede banen te leiden. Het is dan ook een hele organisatie om zoveel jeugdleden van half 11 tot 17 uur met muziek bezig te laten zijn.

De jeugdleden beginnen in de ochtend in een heel groot orkest, dat onder leiding staat van Will Veraa, te repeteren voor een groot concert in de middag. De 200 deelnemers op blaasinstrumenten gaan samen met de bekende band Staal met Glazen een supercoole uitvoering van hun nummers neerzetten. Staal met Glazen speelde onlangs nog in Ahoy en zijn heel enthousiast om met de jeugd te gaan werken. Hun eigen nummers zijn speciaal voor deze dag gearrangeerd. Staal met Glazen geeft tussen de optredens van de slagwerkgroepen en het orkest ook nog een klein eigen concert, wat ook zeer de moeite waard is.

Op deze dag krijgen ook 50 slagwerkers workshops van Frits Landesbergen, slagwerkvirtuoos en vibrafonist. Onder leiding van Frits, Ben van Kuppeveld en René van Lokven verzorgen ook zij een concert in de middag

Het concert is voor iedereen toegankelijk, de zaal gaat open om 14.30 uur en kaarten kosten € 5,- per stuk. Kaarten zijn te koop aan de deur van het Klooster in Zijtaart.