Jubilarissenconcert 2019

HARRIE DONJACOUR STRALEND MIDDELPUNT OP JUBILARISSENCONCERT

Vandaag hebben de orkesten van Frisselstein hun beste beentje voortgezet om jubilarissen uit de gemeente en uit de eigen vereniging een mooie middag te bezorgen bij het jaarlijkse Jubilarissenconcert. Al bij de ingang zorgde Kyon, één van de jongste leden van de vereniging, met zijn dwarsfluit voor een warm welkom aan de gasten.

In de Podiumzaal ging de muzikale verwennerij verder met optredens van bijna alle orkesten van de vereniging. Eigen Wijs zorgde met een gevarieerd programma voor een gezellige noot bij de koffie met gebak.

Het Slagwerk-orkest liet weer de vele mogelijkheden van hun instrumenten horen.

Het Opstaporkest liet zien hard gewerkt te hebben aan haar nieuwe stukken. Dit alles werd vakkundig aan elkaar gepraat door presentator Cees Glorius, die bij ieder stuk het publiek van leuke weetjes wist te voorzien.

Na een korte pauze was het de beurt aan het Groot orkest, dat kort na de Jumbocup liet horen met een korte voorbereiding een muzikaal optreden neer te kunnen zetten.

Het optreden van het Groot orkest werd halverwege even stil gelegd voor een mooi moment. Onder de eigen jubilarissen was vandaag een heel bijzondere: Harrie Donjacour is maar liefst 70 jaar lid van Frisselstein. Zo bijzonder dat zelfs de burgemeester dhr. Van Rooij de moeite had genomen om naar de Noordkade te komen. Na het spreken van mooie woorden stak hij Harrie de vergulde speld die bij dit jubileum hoort in de revers, en werd door het orkest een welverdiend Lang zal hij leven ingezet.

Uiteraard werden ook de andere jubilarissen door voorzitter Rik Driessen van mooie complimenten voorzien en ook zij ontvingen een warm applaus. Dit waren Caspar Plompen, Stéphanie van der Zanden en Anne Marie Koevoets (12,5 jaar), Bart van de Ven en Pieter van Deursen (30 jaar) en Liesbeth Sloots (40 jaar). Namens Frisselstein nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor alle inzet gedurende die vele jaren!

Al met al was het weer een geslaagde Frisselstein-middag, uiteraard mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet. Dank je wel allemaal!