Gezellig concert in de Beckart in Nijnsel

Afgelopen zondag 9 oktober 2005 heeft het groot orkest van harmonie Frisselstein een goed concert gegeven in gemeenschapshuis de Beckart in Nijnsel.

Om 13.00 uur begon het concert met een optreden door de harmonie van Nijnsel. Hun voorzitter heette iedereen van harte welkom. Hij vertelde ook dat hij op de website had gelezen dat onze vereniging is begonnen onder de naam de Eendracht, maar dat hij niet had kunnen vinden waarom de vereniging nu Frisselstein heette. Dit werd later door Mark uitgelegd. Zij begonnen hun programma met het mooie stuk Jubilus. Daarna vervolgde zij hun programma met het stuk Rainbow Warrior. Dit gaat over het schip van Greenpeace, de muziek gaf het leven van dit schip weer. Rustige en snellere gedeeltes wisselden elkaar af. Toen volgde het stuk Musical Intermezzo uit de musical Chess. In dit stuk zaten mooie solos van de hobo en de trompet. Als slotstuk speelden ze een stuk uit Mamma Mia! de musical van ABBA. Een mooi geschreven arrangement en goed uitgevoerd door de harmonie uit Nijnsel.

Nijnsel heeft ook een percussie groep en zij gaven ook een goed optreden met vijf nieuwe jeugdleden. Zij speelden drie stukken: Kpanlogo, Bossanova without instruments en een Braziliaanse samba genaamd Maractoe.

Na de pauze was harmonie Frisselstein aan de beurt. Zij speelde eveneens vier muziekwerken. Als eerste de mars Arsenal. Als tweede werd het werk the Wind in the Willows gespeeld, het publiek in Nijnsel snapte het stuk wel en kon gelukkig ook lachen om de crash die nagebootst werd. Het derde werk was Twins, dit werd ook mooi gespeeld, als uitsmijter werd de Songs of the Wizz gespeeld, met een mooie solo van de hobo en de bugel.

Dit concert was een voorbereiding op het Jumbo Festival dat op 6 november plaats zal vinden.