Friss-Beat 2 Beat opent Bonte Avonden 2008

Ook dit jaar weer heeft Friss-Beat 2 Beat Mariaheide laten zien waartoe een moderne slagwerkgroep in staat is. De drie Hofzittingen van prinscarnaval Martijn en prinses Femke, Bonte Avonden genaamd in Mariaheide, werden dit jaar geopend door Friss-Beat 2 Beat samen met de danseressen van MIK Kunsteducatie.

De act begon met een tweetal improvisatie drumsolos. Deze werden afwisselend ingevuld door Twan Rauh, Job van den Broek, Caspar de Bruijn en Niels Aarts. Hierna werd de show voortgezet door de voltallige slagwerkgroep met het drumwerk EZ Funk, waarbij de eerste groep dansers op het toneel verscheen. Zij maakte er een bijzonder schouwspel van ondersteund met allerlei licht effecten.

Het nummer Lekker Stevig werd meteen daarop ingezet waarbij de volle aandacht van het publiek gericht werd op de drummers. Het vrolijke Calypso Fantasy werd afsluitend gespeeld wederom omlijst met mooi danswerk van de danseressen van Berdy Martens. Het publiek was zichtbaar onder indruk van de gehele act, die werd beloond met een groot applaus.