FB2B voor de zesde keer op Bonte Avonden

Tijdens de 32e Bonte Avonden in Mariaheide heeft Friss-Beat 2 Beat voor het zesde jaar op rij laten zien dat slagwerkmuziek veel variatie kent. Ieder jaar weer is het een uitdaging om het publiek te boeien met een aantrekkelijk optreden. De enthousiaste reacties van de vele mensen die naar één van de drie avonden zijn gekomen hebben bewezen dat Friss-Beat 2 Beat hier zeker in geslaagd is.

Als opening van de show, die het thema Tijd had, werd het nummer Clocks van Coldplay gespeeld op 3 xylofoons en een vibrafoon. Terwijl de acht slagwerkers dit speelden kwam uit een grote klok, onderdeel van een prachtig decor, de charmante presentatrice te voorschijn. Na de openingswoorden werd op het podium ruimte gemaakt voor de volgende optredens en gingen de slagwerkers met hun instrumenten met een staande ovatie door het publiek . Een leuk programma vol met cabaret, zang, dans, muziek, sport en zelfs acrobatiek werd daarna gepresenteerd.

Na de pauze was het Friss-Beat 2 Beat die het publiek tot absolute stilte wist te krijgen. Met hun basketballen speelde zij een speciaal gecomponeerd stuk, wat de volle aandacht van het publiek opleverde. Nieuwsgierige blikken waren gericht op de ballen die in allerlei ritmes werden gestuiterd, overgegooid en zelfs tussen de benen werden bewogen als een volleerd basketbalspeler. Met een overgang van een goed op elkaar ingespeeld basketbalteam naar een echte slagerij werd de show voortgezet.

Met het nummer Lamina redrum van Slagerij van Kampen werd een stevig slagwerk stuk ten gehore gebracht met een indrukwekkend einde van supersnelle base drum triolen. De act werd afgesloten met het bekende Can-Can nummer waarmee de hele zaal enthousiast meeklapte en zong.

Als dank werd een leuk gedicht opgedragen door de presentatrice:

De opening Clocks had 4 xylofoons op een rij. Dat muzikanten ook sportief zijn dat bewezen zij. Met plastic buizen, trommels en basketballen, Is ons dit optreden weer heel goed bevallen.