Fantastisch feest met Frank Groothof

Na het vele repeteren was het zaterdagavond eindelijk zover: Muziekvereniging Harmonie Frisselstein zou samen met Frank Groothof het verhaal van Peer Gynt vertellen. Maar kan zo’n groots concert eigenlijk wel doorgaan zonder dirigent Michiel van Vliet?

Met Frank Groothof was de afspraak gemaakt dat de dirigent met Frank mee zou reizen. Nadat Frank besloot nog even met Michiel te oefenen, was Frank echter vergeten Michiel weer in de koffer te stoppen! Hierdoor moest Michiel helemaal komen lopen vanaf het treinstation. Na enige vertraging kon het concert onder leiding van Michiel toch beginnen. Opgelucht haalde iedereen adem.

Frank Groothof vertolkte het onstuimige levensverhaal van Peer Gynt op een prachtige wijze. Frank speelde Peer en danste en zong daar ook bij. Bovendien wist hij de vele stemmingswisselingen perfect weer te geven. Hierdoorhad hij het zeer diverse Veghelse publiek dat op het Slokdarmfestival was afgekomen, volledig in zijn greep. Met Peer wist hij het publiek aan het lachen te maken maar ook te ontroeren. Natuurlijkspeelde de muziek van E. Grieg, gespeeld door Muziekvereniging Harmonie Frisselstein hierin een hele grote rol.

Ook het orkest werd meegesleept door de mooie muziek en pakte op sommige momenten dan ook flink uit. Het was een feest om samen met Frank Groothof te werken en de uitvoering was een geweldig mooie afsluiting van het muzikaal seizoen.

Elders op deze website kan je de muziek en het verhaal van Peer Gynt horen zoals dat eerder is vertolkt door Frank Groothof en het Brabants Orkest.

Klik hier voor weergave van enkele video-opnamen van het optreden.