Een geslaagde opmaat naar Toekomstmuziek?!

Zaterdag 14 april was de Brink in Eerde de locatie waar Harmonie Nijnsel en Muziekvereniging Frisselstein een gezamenlijk concert ten gehore brachten.

In het traject waarin beide verenigingen onderzoeken of een fusie leidt tot toekomstmuziek konden beide orkesten zichzelf presenteren, muzikanten elkaar leren kennen en het publiek kennismaken met het mogelijke toekomst orkest.

In een goed gevulde zaal in De Brink in Eerde beet Harmonie Nijnsel het spits af. Met 4 prachtige stukken werd het publiek meegenomen naar Oostenrijk, Schotland en Amerika. De presentator Pieter van Dieperbeek kondigde vervolgens muziekvereniging Frisselstein aan. Frisselstein wist het publiek te boeien met gevarieerde stukken.

Het concert werd afgesloten door één groot orkest, samengesteld uit de orkesten van beide verenigingen. Dit orkest heeft met de stukken Ross Roy, onder leiding van Erik Kluin en Ouverture to a new age, onder leiding van Hans van der Velden een blik in de toekomst gegeven en laten horen hoe Toekomstmuziek ?! kan klinken.

Het aanwezige publiek was onder de indruk van de imposante klanken van beide stukken. Met een waarderend applaus heeft het aanwezige publiek de hoop uitgesproken dat er meer Toekomstmuziek zal volgen.

De avond eindigde in een gezellige nazit met publiek en muzikanten van beide verenigingen.