Edwin Rutten swingt op het Jumbo Muziekfestival

VEGHEL Het Jumbo Muziekfestival voor de jeugd in de Blauwe Kei afgelopen zondag eindigde met een in drukwekkend finaal optreden van de gezamenlijke jeugdafdelingen van de regionale harmonie- en slag werk-groepen. Edwin ‘Ome Willem Rutten leverde een belangrijke bijdrage. Natuurlijk is het voor de jeugd een geweldige uitdaging te kunnen musiceren met het muzikale genie Edwin Rutten, aldus voorzitter Huub van den Berg van de organiserende muziekvereniging Frisselstein. Daarmee sloeg hij de spijker op de kop. Dat bewees de opperste concentratie waar in ruim tweehonderd jonge muzikanten de generale repetitie speelden, even na drie uur zondagmiddag.

De hele dag al waren de jonge leden van opleidingsorkesten en jeugdslagwerkgroepen in Veghel en omgeving actief geweest in groepsrepetities en workshops. Één van de gezamenlijke muziekstukken was het ‘Ome Willem Blok. En niemand minder dan Ome Willem zélf, in de persoon van Edwin Rutten, begeleidde de generale repetitie. Terwijl hij

De gezamenlijke einduitvoering werd begeleid door Edwin Rutten
op aanstekelijke wijze het verhaal vertelde van De Rattenvanger van Hamelen, zette dirigent Marc van Kessel de muzikale toon. Misschien, zo bereidde Rutten de orkestleden voor, ga ik straks tijdens het optreden ook wel improviseren. Dan roep ik bijvoorbeeld ‘ooh, dat vindt het publiek leuk. Ik hoop dat ik jullie dan niet uit jullie concentratie breng. En géén ‘Joepie de Poepie deze keer, maar het beroemde Sinatra-lied ‘My Way. Dit nummer heb ik nog ooit gezongen met zon groot orkest. Dit is ook voor mij een primeur, aldus de artiest van de dag.