Afsluiting TOF seizoen

In de laatste week voor de zomervakantie heeft TOF het seizoen afgesloten met twee “toffe” optredens. Zondag mochten we samen met de slagwerkgroep Frisselstein vertegenwoordigen op het Noordkade-festival en lieten we het publiek genieten van een mooi optreden.

Foto: Ramòn van Grootel
Foto: Ramòn van Grootel

En zoals we de laatste jaren gewend zijn sloten we het seizoen af met een spetterend IJsconcert bij Matteucci op de Markt. Het publiek bij dit optreden wordt elk jaar talrijker en onder een lekker zonnetje mochten we al onze fans voor de laatste keer het hele repertoire laten horen waar we dit jaar hard op hebben geoefend. Rock, pop, musical, ballads, marsmuziek: TOF liet blijken van alle markten thuis te zijn. Een geslaagd concert dat uiteraard beloond werd met een lekker ijsje voor alle muzikanten.

Foto: Ramòn van Grootel
Foto: Ramòn van Grootel

TOF kan na deze afsluiting terugblikken op een mooi muzikaal seizoen. Het was natuurlijk even wennen om vanaf oktober niet meer het vertrouwde gezicht van Marc van Kessel voor het orkest te hebben, maar Peter Spierings heeft het stokje met veel enthousiasme overgenomen en met een heel nieuw, vaak door hemzelf geschreven repertoire heeft met TOF vele leuke optredens verzorgd. Het Jubilarissenconcert, de Nacht van de Noordkade, het Solistenconcours, Cello, de Avondvierdaagse, het zijn nog niet eens alle gelegenheden waar TOF het publiek heeft laten zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. En we hebben al een nieuwe traditie: de laatste week voor een vakantie repeteren we op een bijzondere manier of op een andere locatie. Zo hadden we een foute Kersttruienrepetitie, studeerden we in één repetitie twee carnavalshits in en gaven we een “pop-up” concertje bij de Foodmarkt. Kortom: een zeer geslaagd muzikaal jaar voor TOF.

Foto: Ramòn van Grootel

Volgend seizoen nemen we afscheid van een aantal Toffers die doorstromen naar Opstap, maar verwelkomen we natuurlijk ook weer nieuwe muzikanten. Maar eerst blijven de instrumenten een paar weken in de koffer: namens TOF een fijne vakantie voor iedereen!