90-jarige Frisselstein tracteert

Wie jarig is, trakteert. Ook muziekvereniging Frisselstein volgt deze traditie. Op 6 april werden de leden en speciale genodigden al getrakteerd op een heerlijke lunch en muzikale klanken van diverse ensembles en orkesten, ter ere van het 90-jarig bestaan van de vereniging. Op 2e paasdag werd het publiek nogmaals getrakteerd op een muzikale luister- en meezingavond in de Podiumzaal tijdens het Jubileumconcert.

Voor de pauze was het Groot Orkest aan de beurt. Aan de hand van een 8-tal muziekstukken, hebben zij het publiek meegenomen door 90 jaar Frisselstein-geschiedenis. Het begon allemaal met marsen en majorettes, maar inmiddels is het een vereniging met diverse orkesten en ensembles, meerdere generaties muzikanten uit dezelfde familie die lid zijn en hele diverse muziekstijlen die ten gehore worden gebracht tijdens verschillende soorten optredens.

Na een korte pauze was er eerst een verrassingsoptreden door een van de vele slagwerkgroepen die de muziekvereniging rijk is. Vervolgens was het de beurt aan het Opstaporkest. Ook zij namen het publiek mee, maar dan op een andere manier. Waar het Groot Orkest een verhaal vertelde aan het publiek, was het tijdens het optreden van het Opstaporkest vooral de bedoeling dat de mensen in de zaal zich zouden laten horen. Thema van het optreden van het Opstaporkest was namelijk “A-meezing”.

Er waren Nederlandse meezingers zoals “Rosanne”, “Als de morgen is gekomen” en “Vlieg met me mee”, maar ook “Angels” (van Robbie Williams) en “Born to be wild” werden ten gehore gebracht. Omdat de teksten op een scherm verschenen, kon het publiek uit volle borst meezingen en dat werd dan ook enthousiast gedaan. Afsluiter van de avond, was “Bloed, zweet en tranen”, want ook die komen er bij kijken als je een vereniging opbouwt. Maar in het geval van Frisselstein hoort daar natuurlijk ook een lach, muzikaliteit en plezier bij.

Ze zeggen wel eens dat de jeugd de toekomst heeft. Dat heeft de organisatie van het jubileumconcert wel bewezen. Rik en Robin hebben een prima avond neer weten te zetten, met behulp van Rozemarijn, Pim en Tessa (en op de achtergrond ook hulp van wat oudere jeugd en vele vrijwilligers).