17 april a.s. Slagwerk op OOZON

Zondag 17 april spelen tijdens OntmoetingenOp Zondag (OOZON) in Pieter Breughel Frissbeatles en Frissbeat.Om 15.00 uur beginnen de Frissbeatles. Zij zijn de jongste slagwerkers van muziekvereniging Frisselstein en ze zijn 10 tot 12 jaar oud. De acht Frissbeatles (zeven jongens en een meisje) spelen op drumstellen, xylofoon, vibrafoon en djembee. Ze spelen onder andere werken van Queen, Pennywise, Roy van de Lockant en Peter van Horik.Na de pauze spelen om 16.00uur Frissbeat.

Zij zijn de middelste slagwerkgroep van muziekvereniging Frisselstein. De zeven jongenszijn 11 tot 13 jaar oud. Zij spelen onder andere op drumstellen, xylofoon, vibrafoon en bezemstelen. Ze spelen werken van onder andere The Blues Brothers, Peter van Horik en Slagerij van Kampen.

Dit concert belooft een leuk, afwisselend slagwerkconcert te worden waarbij u kunt zien hoe (zeer) jonge slagwerkers al in staat zijngoede muzikale prestaties neer te zetten.Beide groepen staan onder leiding van Peter van Horik. Peter van Horik isslagwerkleraarop de muziekschool in Veghel (MIK). Peter van Horik behaalde aan Het Brabants Conservatorium te Tilburg het diploma Docerend Musicus en was onder andere slagwerkdocent aan de muziekscholen van Oosterhout, Helmond en Schijndel. Naast docent was hij ook slagwerker bij de enige profesionele slagwerkgroep van Noord-Brabant: Attacca, het Brabants Orkest en Opera Holland.