Zinderende Zomerse Zondag

Na een geweldige aftrap van Veghel Night Live 2011 door Frissbeat2beat, het Opstaporkest met Ali B en Big Band Frisselstein met Guus Meeuwis, was het zondag 26 juni 2011 de beurt aan het Groot Orkest van Muziekvereniging Frisselstein.

Vroeg in de ochtend waren door leden van Frisselstein de stoelen al uitnodigend klaar gezet voor de Veghelse gemeenschap. Wel 600 stuks. Toen het concert begon zondagmiddag waren al deze stoelen gevuld en stonden heel veel mensen op het oude CHV terrein met spanning te wachten.

Eerst was het de beurt aan TOF. Zij zorgden er voor dat het publiek enthousiast werd en de zon al haar stralen op het culturele terrein straalde.Na de bijdrage van het Popkoor Enjoy, werden de muzikanten van het Groot Orkest zichtbaar. De aankondiging gebeurde grotendeels door Nathalie van Gent die deze middag een dubbelrol had: naast een leuke presentatie, zong zij ook nog verschillende nummers samen met het Groot Orkest. Naast Nathalie waren er ook nog andere Veghelse talenten (Lotte Verhoeven en Rick van der Rijdt) die uit volle borst als echte nachtegalen met Frisselstein zongen. De gespeelde muziek was erg divers en bestond onder andere uit muziek uit musicals. Een belangrijke rol was ook weggelegd voor de 3 Baritons: Ernst Daniel Smid, Marco Bakker en Henk Poort. Samen met het Groot Orkest brachten zij voornamelijk muziekstukken uit opera’sen operettes te horen. Deze muziek paste prachtig in de culturele, warmeentourage. Naast de zangers was er ook plaats voor onze eigen talenten. Zo speelde bijvoorbeeld Rik Driessen een prachtige solo op zijn bugel. De middag werd groots afgesloten met alle zangers en muzikanten. Na een zware voorbereiding kunnen we terugkijken op een hele fijne middag en een geweldig concert waar de muzikaliteit van af spetterde. De lat is voor 2013 hoog gelegd!