Winterse kerstsfeer in Julia Winterpark

Sneeuw, ijs, schaatsen, warme chocolademelk en stroopwafels. Het enige wat dan nog ontbreekt, is een muzikale kerstsfeer. Zondag 19 december brachten TOF en het Opstaporkest deze sfeer naar de ijsbaan van het Julia Winterpark van Veghel. TOF begon om 12 uur met een aantal stukken uit hun vaste repertoire, zoals Beat It, Accidentally in Love, Listen to the Music en nog meer populaire muziek. Onder leiding van Marc van Kessel kwam deze muziek over als erg gezellig en de stemming was al snel gezellig en informeel.

Om half 1 maakte TOF plaats voor het Opstaporkest, onder leiding van Michiel van Vliet. Om kwart voor 1 begon het orkest met een geheel nieuw repertoire van bekende kerstliederen. Zo speelde ze als eerste nummer Jingle-Bell Rock en brachten zo de kerstsfeer naar het Winterpark. Ze vervolgden het programma met klassiekers als, Jingle Bells, Stille Nacht, We wish you a merry Christmas, Joy to the world, Rudolph the red-nosed reindeer en sloten af met Happy Christmas. Voor enkele toeschouwers was dit nog niet genoeg en opnieuw werden Jingle-Bell Rock en We wish you a merry Christmas ingezet. Aan het eind van beide concerten kregen de muzikanten vrijkaartjes voor de schaatsbaan, waar de meeste dan ook nog de rest van de middag te vinden waren.

De sfeer kwam goed tot zijn recht in het café in de tent van de ijsbaan en het publiek was erg enthousiast over dit optreden. Als het Winterpark volgend jaar terug komt, zullen TOF en het Opstaporkest zeker weer van de partij zijn om een gezellig kerstsfeer te brengen.