Warme klanken in de kerk

Op zondag 17 april j.l. is het Groot Orkest van Harmonie Frisselstein neergestreken op het priesterkoor om een concert te verzorgen met diverse solisten. Met deze samenwerking vanmuziekvereniging en kerk wordt gestreefd naar een hoge opbrengst voor de restauratie van deSint Lambertuskerk.

Het benefietconcert wordt begonnen met Ave Maria van C. Gounod. Pianist Dan Loredan speelt op een zeer sprankelende wijze de intro, waarna sopraan Wilma Bierens op zeer gevoelige wijze deze prachtige melodie inzet. Een goed gekozen muzikaal begin van dit concert. Vooral als plotseling het Groot Orkest aansluit bij de uitvoering van deze bekende melodie.

Het repertoire van dit benefiet concert is zeer groot en divers met medewerking van vele solisten.
Carmen van Bizet wordt gespeeld door het orkest waarbij Gerry Roché meerdere malen uitblinkt door haar fraaie solos op klarinet. Met het uitvoeren van deze compositie begrijpt men waarom dit orkest op een concours de eerste prijs met promotie heeft behaald! Alles klopt en alles klinkt zuiver wat natuurlijk ook een groot compliment is voor dirigent Michiel van Vliet. Van de jonge zangsolisten steelt Lotte Verhoeven uit Veghel de show. Ze heeft een vriendelijke uitstraling en muzikaal gezien de kans om een echte musicalster te worden. Bert Simhoffer, tenorale bariton, is een performer tot en met. Alles wat hij doet of zingt is een genot om bij te zijn. Een prachtige maar ook krachtige stem die staat als een kerk!

Casta Diva uit de opera Norma van Bellini is een muzikaal pronkjuweel. Het orkest begint met een fluitsolo van Ursula van Eijk die ondersteund wordt door de Frisselsteinmuzikanten. Als daarbij Dan Loredan en Wilma Bierens ook nog hun geweldige muzikale bijdragen toevoegen is men toe aan een korte pauze om al deze impressies te kunnen verwerken.

Na de pauze worden er musical- en jazzmelodieën gespeeld. Een medley van Michael Jackson is een waar hoogte punt. Het orkest gaat zich te buiten in allerlei muzikale buitelingen. Dirigent Michiel van Vliet heeft alles goed onder controle zodat men nu weet waarom hij in binnen- en buitenland zulke belangrijke prijzen heeft gewonnen! Als toegift wordt er door allen Thank You For The Music gezongen en gespeeld en daarna gaat dan ook iedereen met een heerlijk gevoel naar huis.

Home » Warme klanken in de kerk » Concert Lambertuskerk 2011