Volle bak: Spetterende avond

De Beemd: Swingpaleis – Muzikale top avond.

Met deze lofbetuigingen beginnen de meeste recensies in de kranten. Ook hier en daar een kritische noot maar die gaan zeker niet over de performance van het Opstap orkest. Door het laat aanleveren van de muziekstukken was het wel een heel korte periode geworden om alles goed te repeteren. Maar op de generale was hiervan al niks meer te merken. Startend met onze eigen Guus (Tommy) met het lied Brabant en het voor de laatste keer oefenen met de deelnemers van het Volle bak Spektakel waren we klaar voor de zaterdagavond waar alles moest gebeuren.

De Beemd was om 8 uur nog maar matig gevuld, maar toen Tommy met het orkest de aftrap gaf voor het spektakel kwam het swingpaleis pas echt los. Ook de zaal vulde zich nu in een rap tempo. De artiesten mochten niet klagen, een serieus orkest dat er helemaal voor ging (wat te merken was in de uitvoering van de stukken), maar ook enthousiast was op de momenten dat er niet gespeeld hoefde te worden. Michiel kwam ook helemaal los en verraste iedereen met het opzetten van de flitsende disco bril. (zie ook de fotos in diverse kranten) waarop het orkest spontaan reageerde.

Na het spelen van het winnende lied moest alles van het podium. Binnen 10 minuten was alles weg en de wagens geladen (nieuw record?) Mede door de inzet van de vele vrijwilligers is het een geslaagde avond geworden waar we met zijn allen trots op mogen terugkijken.