Veghel Night Live 2009 in teken van WarChild

Wat eerst klein was begonnen, is zaterdag 27 juni 2009 groots geëindigd. Dit jaar was Veghel Night Live integraal onderdeel van Veghel4WarChild, een feest van wel drie dagen lang door heel Veghel met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: WarChild.

Het Groot Orkest van Muziekvereniging Harmonie Frisselstein was natuurlijk ook van de partij. Al maanden waren ze bezig met het instuderen van de verschillende nummers want niets werd aan het toeval overgelaten. Dat kon ook niet anders want naast het spelen van de nummers waren er zelfs twee muzikanten die een nummer met het Groot Orkest hebben gezongen! De sfeer zat er meteen goed in en het zorgde voor een mooie afwisseling. Ook het grote popkoor Enjoy werd door het Groot Orkest begeleid en op haar soepele klanken dansten de Souplesse dansers .

Van Dik Hout was ook speciaal voor Veghel4WarChild naar Veghel gekomen en zij gaven een miniconcert weg. Toen ook nog het Groot Orkest samen met Van Dik Hout vier nummers speelden, ging het Veghelse publiek compleet uit haar dak! Na het nummer ‘Stil in mij’ werder zelfs geschreeuwd om meer. ‘You’ve got a friend’ werd als finale gespeeld, alle artiesten kwamen nog eens op het grote podium dat nu ineens te klein was geworden. Als geweldig slotakkoord van de mooie, zwoele maar droge muzikale zomeravond werd prachtig vuurwerk afgestoken. Een echt spectaculair einde van een hele mooi en drukke dag die zonder de vele toegewijde vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Natuurlijk mag deze keer niet het Veghelse publiek worden vergeten dat in groten getale naar het Stadhuisplein was gekomen om van het zeer diverse programma te genieten. Jong en oud was het met elkaar eens: een geweldig spetterend spektakel dat snel nog eens moet worden overgedaan.