Veelzijdige Jubileumdag uitstekend verlopen

Met een woord van welkom door Jan van Bennekom (voorzitter van de commissie die de jubileumdag georganiseerd heeft), werd de jubileumdag ter ere van het 90-jarig bestaan van de muziekvereniging geopend.  Dit werd gedaan met een heerlijke uitgebreide en goedverzorgde lunch met soep en broodjes.
Deze lunch was speciaal voor de leden van de muziekvereniging en enkele speciale genodigden, zoals ere-leden.
Daarna waren er diverse ensembles die de dag muzikaal openden, te denken aan Frissbeat2beat en de winnaressen van het solistenconcours (Nienke, Veerle en Jip).
In de Podiumzaal werd een start gemaakt met het officiële gedeelte door het Groot orkest, met een woord van welkom door voorzitter Hans Raaijmakers  en een toespraak van de burgemeester, mevrouw Adema.
Zij benoemde dat het toch zeker haalbaar moet zijn om over 10 jaar het predikaat “Koninklijk” te gaan behalen en dat de slogan “verrassend veelzijdig” zeker wordt waargemaakt door de muziekvereniging. Een mooi compliment.
Vervolgens startten de receptie en reünie, die muzikaal omlijst werden door diverse ensembles en zelfs solisten van de muziekvereniging, zoals Tim Filippini.

Ook kwamen er enkele bands/orkesten van buiten de muziekvereniging en ook een dansgroep om een muzikale ode te brengen aan dit bijzondere jubileum.
Muzikale afsluiter van de dag waren de Big Bandits, waarna voorzitter Hans alle vrijwilligers bedankte.

Naast alle muziek van vandaag, was er ook een mooie tentoonstelling te zien over 90 jaar Frisselstein. Deze tentoonstelling bestaat o.a. uit foto’s, verslagen, oude uniformen en vaandels, maar ook eerdere edities van (de voorloper van) de Harmonieus en is zeker de moeite waard om te bekijken. De tentoonstelling is nog tot en met het einde van de maand te bekijken bij het Magazijn, de repetitieruimte van de muziekvereniging.
Het was een mooie, goedgeorganiseerde dag, die we hopelijk tijdens het jubileumconcert op 21 april nog eens over kunnen doen.