Veel belangstelling voor enorm slagwerkinstrument

Op zaterdagavond trokken enkele duizenden mensen naar het Stadhuisplein in Veghel waar de 14 tankwagens in de schijnwerpers stonden opgesteld. Een indrukwekkend gezicht, waar familie van der Linden met trots naar keek. Rond middernacht was een bijzondere sfeer gecreerd waarbij deze enorme instrumenten, gehuld in nevel, klaar stonden om bespeeld te worden. Zoals bij ieder bijzonder optreden, werd ook dit optreden enigzins vertraagd, maar desondanks werden de artiesten bij hun opkomst ontvangen met een groot applaus.

Na het inzetten van een stevige beat op de achterzijde van de tanks werden de eerste klanken uit de tanks geslagen. De slagwerkers groepeeerde zich in het midden om een kakofonie van geluiden uit de tank te halen. Vervolgens kwam de rust weer terug met een beat waarop ieder slagwerker op zijn of haar eigen tankwagen een solo verzorgde. Maar dit was nog niet genoeg. De tankwagens werden beklommen op aangeven van de artistiekleider van het spektakel, Peter van Horik. De 14 jonge slagwerkers bedwongen de kolossen met ferme slagen op het ritme van het nummer Tambour du Bronkx.

Na de laatste slag kwam er een langdurig en zeer daverend applaus. Wat als muziek in de oren van de slagwerkers klonk. Vol trots kwamen ze weer beneden om een tweede applaus in ontvangst te mogennemen Het publiek was bijzonder onder de indruk van dit unieke spektakel. Dat het uniek en aantrekkelijk was bleek op de zondagmiddag waar de act nog driemaal voor wederom enkele duizenden mensen werd gespeeld. Dit enorme succes hadden we met zijn allen niet durven dromen. Met dank aan firma van der Linden en de organisatie van het Slokdarmfestival die dit geheel mogelijk hebben gemaakt.