Uitwisselingsconcert JOM

Een regenachtige herfstochtend die door vrolijke, muzikale klanken een zonnig maar vooral gezellig karakter kreeg. Zo kon de laatste zondag van oktober worden omschreven. Toen vond het uitwisselingsconcert van Jeugd Orkest Mariaheide en het Opstap Orkest plaats. Er was veel publiek naar Dn Brak gekomen wat voor de orkesten natuurlijk leuk was. JOM, onder leiding van Dirk van den Tillaar, trapte het concert af en zette een mooi optreden neer. Veel vrolijke nummers werden gespeeld, zoals Woepsie,Accidentally in love en ‘High School Musical. Ook werd Great Movie Adventures voor het eerst ten gehore gebracht, wat het JOM goed af ging.

Na de pauze was het Opstap Orkest aan de beurt om te spelen. Dirigent Michiel van Vliet wees eerst op de nieuwe kleding van het orkest (van Jeroen van den Akker): zwart met een roze finishing touch. Een mooi geheel om te zien. Het Opstap liet het publiek kennis maken met ‘The Phantom of the Opera en nummers van Michael Bublé en Michael Jackson. Er werd afgesloten met een mooie Eftelingmedley en na het concert was de zon spontaan gaan schijnen, zoals Rob Rauh al zei. De zon bleef overigens die hele dag schijnen, dus we kunnen spreken van een geslaagd concert.

Tijdens het optreden van JOM werd Roland Filippini, ruim vijf jaar dirigent geweest bij het JOM, nog naar voren gehaald en bedankt voor zijn inzet bij dit orkest. Dirk heeft het stokje tijdelijk(?) van hem overgenomen en liet meteen zien dat hij dat prima kan.

JOM en Opstap, bedankt voor dit mooie en gezellige optreden!

Home » Uitwisselingsconcert JOM » Uitwisselingsconcert JOM Mariaheide 2010