Tweede Veghelse Slagwerkmiddag

Op 9 juni 2013 hebben de slagwerkgroepen van Muziekvereniging Frisselstein in zalencentrum Ambiance de tweede Veghels Slagwerkmiddag gehouden.

Met een zeer gevarieerd programma werd het publiek vermaakt. De junior Friss-Beatles beten het spits af en begonnen met hun drumwerken. Vol energie werden de verschillende ritmes gespeeld waarbij ook het publiek betrokken werd. Na een intermezzo van Julius Smit met het drumwerk Hells Kitchen, waarin allerlei maatsoorten werden gespeeld, was het de beurt aan de Friss-Beatles.

Cas, Daan en Gijs namen hierna het tweede intermezzo voor hun rekening met een drietal marimba werken met zeer warme klanken. Hierna was het Friss-Beat die hun kunsten op drumstel, xylofoon en vibrafoon ten gehore brachten.

Friss-Beat 2 Beat sloot de middag af, nadat Peter van Horik en Bob Visser, het U2 nummer Sunday Bloody Sunday hadden gespeeld.

Het optreden van Friss-Beat 2 Beat kenmerkte zich naast een aantal stevige drumwerken, door een show programma waarbij gebruik werd gemaakt van snare troms, bloempotten, Boom Whackers en hun eigen lichaam.

“Een leuke gevarieerde middag die zeker voor herhaling vatbaar is.