TOF: The Best Ever!

Dit vindt onze dirigent Marc van Kessel ook, toen hij zijn jonge muzikanten bedankte na het schitterende middagconcert. Alles was tof en super! Vanmiddag, zondag 3 juni, gaan Annemarie en ik (Harry) per fiets naar dn Heuvel en strengelen onze tweewielers aaneen bij huize Hans en Toos Raaijmakers. Wederom zijn we uitgenodigd om daar met een van onze harmonieën te komen concerteren op hun buitenverblijf. Een prachtige omgeving die bestaat uit een heel grote tuin waarin een vijver met een kiosk, een groen looppad langs weiden met koeien, die echt loeien, een bankje waarop twee beelden, misschien een tweeling, van kunstenaar Ser Jacobs. Dan komt men ook nog een volière tegen met prachtige vogels en een oranjerie met vele uitheemse planten.

Bij aankomst is TOF al bezig met een korte repetitie en gastvrouw Toos schenkt met enkele vriendinnen koffie in dat gecomplementeerd wordt met heerlijke cake. Er zijn voldoende stoelen en zitbanken aanwezig zodat iedereen, en dat zijn er velen, kunnen zitten al dan niet in de zon of schaduw.

Marc opent, met uitleg van de te spelen nummers, het concert en dankt meteen de familie Raaijmakers voor de geboden kans om dit concert uit te kunnen uitvoeren. Dit jonge orkest met ondersteuning van enkele oudere muzikanten brengt een zeer gevarieerd repertoire en duidelijk is dat er in het afgelopen jaar met veel ijver is gewerkt met dit orkest. Voor het komende jaar hebben zich al weer 27 nieuwe muzikanten aangemeld. Dit is uniek. Als intermezzo wordt er lang zal ze leven gespeeld voor de jarige voorzitter en krijgt Hans Raaijmakers de kans om iets te zeggen. De gastheer heeft geen verstand van muziek maar hij luistert er graag naar dus vindt Hans het geweldig om ons korps weer te verrassen met een gloednieuw instrument. Een vibrafoon wordt over het gras geschoven en het dankbare applaus is ver te horen. Op dit fantastische cadeau wordt gespeeld door vibrafonist Twan Rauh door Circus Renz eruit te slaan

Marc heeft dit orkest deze middag allerlei stijlen laten spelen en wil afsluiten met een wereld bekende melodie waarbij het talrijke publiek mee mag klappen maar wel ritmisch. Dit lukt allemaal heel goed en gastvrouw Toos krijgt nog bloemen aangeboden en wie wil kan nog een glas wijn, bier of iets fris drinken voor het naar huis gaan. Dit is grandioos als je in zon geweldige ambiance kunt genieten van deze jonge muzikanten met muziek van TOFklasse!

Home » TOF: The Best Ever! » Tuinconcert 2007