The Javes & Fris-Beat 2 Beat concertreis Slowakije

The Javes is een 29-koppig accordeonensemble onder leiding van Niels Tiebosch. Zij spelen een divers repertoire waarbij popmuziek een belangrijke pijler is. Zo staat onder meer muziek van Keane, Robbie Williams en The Beatles op het programma. Daarnaast zullen zij ook stukken uit De Efteling en uiteraard van Astor Piazzolla ten gehore brengen. Speciaal voor de tournee is ook Frissbeat 2 Beat benaderd om het programma uit te breiden. Naast enkele eigen stukken spelen beide groepen de bekende Samba de Janeiro en Hey Jude. De slagwerkgroep staat onder leiding van Peter van Horik.

De optredens in Slowakije zullen plaatsvinden in en rondom Humenné, een stad in het oosten van Slowakije. Een flink stuk rijden aangezien een enkele reis 21 uur per bus bedraagt. Ook in Košice zal een optreden plaatsvinden. Gedurende de 8 dagen zal de groep worden ondergebracht in gastgezinnen die geregeld zijn door de lokale muziekschool. Ook op deze muziekschool is een groot accordeonorkest opgericht. De plannen liggen dan ook klaar voor een tegenbezoek in 2011.

Om ook het Nederlandse publiek te laten genieten van de concerten die in Slowakije gegeven gaan worden trakteren The Javes en Frissbeat 2 beat op een try-out concert. Dit concert zal plaatsvinden op vrijdag 22 oktober om 18:00 in de aula van de muziekschool aan de Mr. van Coothstraat 8 te Veghel.De entree is gratis.

Voor meer informatie over de groepen en de reis kunt u contact opnemen met javes@live.nl