Solisten&Ensembleconcours, een hele belevenis

Op zondag 20 november j.l. hebben we wederom ons jaarlijks terugkerende Solisten- & Ensembleconcours beleefd. Ik zet er expres neer beleefd omdat het voor iedere aanwezige een hele belevenis was omdat al onze muzikanten een topprestatie hebben geleverd. Het niveau was (en is) zo hoog dat de jury de grootste moeite had om de winnaars te kiezen. Je moet het maar als taak hebben: uit ruim 45 deelnemers 3 winnaars kiezen bij de solisten en 3 winnaars bij de ensembles. Ik heb het mogen zien hoe moelijk ze het hadden. Leonie en Gerry bij deze nog heel hartelijk dank voor jullie deskundige en objectieve oordeel (het omkopen heeft gelukkig niet gewerkt). De winnaars die zij voor de 9e editie van het solisten en ensembleconcours hebben gekozen zijn:

Bij de Ensembles:

  • 1e prijs Caspar de Bruin & Niels Aarts op drumstel met het door hun zelf geschreven Drum Battle
  • 2e prijs Timo Jilessen & Joost van Vlimmeren op Alt sax met het nummer Conversations
  • 3e prijs Miste Voce Klarinetten ensemble met Traümerei en een gedeelte uit Die Zaüberflöte.

Bij de Solisten:

  • 1e prijs: Martin Heijmeriks op trompet met Andante et Allegro
  • 2e prijs: Nienke van Asseldonk op dwarsfluit met God help the outcasts
  • 3e prijs: Roel Franssen op Alt trombone met Aunt Rhodie pays a visitte

De Pieter van Deursen Wisseltrofee, die gelukkig wederom door Pieter van Deursen zelf werd uitgereikt, ging naar Caspar en Niels de winnaars van de ensembles. Ik wil bij deze de winnaars feliciteren met de door hun behaalde overwinning. Ik ga er vanuit dat zij volend jaar ook weer meedoen om hun titel te verdedigen. Tevens hoop ik ook dat we volgend jaar weer net zo veel deelnemers hebben als dit jaar die gaan proberen om deze winnaars van hun troon te stoten.

Bij deze wil ik Marc, Christel, Chantal, Paul, Rene van de Laar (pianist), Petra (mijn eigen vrouw), Roland en Ursula bedanken voor hun hulp en medewerking in de voorbereiding en op de dag zelf. Iedereen bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar.