Solisten- & Ensembleconcours 2003

Zondag 9 november 2003 was het weer zover, het jaarlijks terugkerende Solisten- & Ensembleconcours werd weer georganiseerd, ook dit jaar werd weer gestreden voor de Pieter van Deursen wisseltrofee. In het Zwijsen College speelden die middag meer dan 50 muzikanten van onze muziekvereniging, als solist of als deel van een ensemble. Het spits werd afgebeten om 13.15 door het duo Emy van Delst en Lisa van Berlo die beiden op klarinet onder andere het nummer ‘op vakantie speelden. Hierna volgden nog veel ensembles waaronder een trompetkwartet dat ‘Holidays on ice ten gehore bracht, maar ook de klarinetsectie was deze middag goed vertegenwoordigd door onder andere drie zeer jonge dames die ‘Alfred Judokus Kwark speelden.

Een zeer deskundige jury bestaande uit Marc van Kessel en Gerry Roché schreef de hele middag voor iedere deelnemer een officieel juryrapport waarin zij hun mening over de uitvoering gaven. Ook kreeg iedereen een oorkonde bij de juryrapporten uitgereikt.

Meer dan 26 keer was er deze middag een solist te horen. De diversiteit en afwisseling in het programma was prima; zo speelde Nienke van Asseldonk op haar dwarsfluit het nummer ‘my heart will go on, maar net zo aandachtig luisterde het publiek even later naar een stuk van César Franck dat op hobo vertolkt werd door André Jansen. Hij sloot tevens de reeks concerten van de deelnemers af, want na zijn voordracht ging de jury in overleg wat de uitslag van het concours. Tijdens het overleg speelde het seniorenorkest van onze muziekvereniging enkele nummers waaronder de eigen geschreven ‘Seniorenmars Frisselstein.

Toen was het grote moment aangebroken, want omstreeks 17.00 uur maakte de jury de winnaars van het Solisten- & Ensembleconcours bekend. De derde prijs van de ensembles ging naar Mariska van Lieshout en Harry Donjacour die een duet voor twee klarinetten speelden. De tweede prijs ging naar twee ensembles, namelijk naar het trio Imke van Bennekom, Marlon van Kessel en Anne Feijen (allen op klarinet), het andere ensemble was het duo Emy van Delst en Lisa van Berlo (klarinet). En de gelukkige winnaar bij de ensembles was het duo Linda Waals en Suzanna Maandag dat het nummer ‘Hero to Zero ten gehore bracht.

Rarden Jansen nam de beker voor de derde plaats bij de solisten mee naar huis, terwijl Lotte van Vlimmeren de tweede plaats bereikte.

Winnaar bij de solisten was dit jaar Dirk van den Brand die een zeer goede uitvoering gaf van het stuk Metropolis van Allen Vizzutti!

De winnaars van de eerste prijs bij de ensembles en de solisten, Dirk en Linda & Suzanna, waren allebei in strijd voor de Pieter van Deursen wisseltrofee. Onze oud-voorzitter Pieter van Deursen reikte hoogstpersoonlijk de ‘Van Deursen Wisseltrofee uit. De spannende ontknoping van deze middag naderde… en de winnaar is… Dirk van den Brand!!! Hij nam de wisseltrofee mee naar huis en heeft de ereprijs nu vast en zeker een jaar op zijn nachtkastje staan.

Met de prijsuitreiking kwam een eind aan deze middag, een interessante, muzikale en boeiende middag die ook voor volgend jaar weer voor de herhaling vatbaar is!