Slokdarm Festival

Het is zover, alle trommelvliezen zijn weer heel en de zomervakantie is voor de meeste mensen begonnen. Een goed moment om terug te kijken naar het slokdarmfestival en wat Frisselstein daar allemaal wel niet neergezet heeft.

BBF

Het begon allemaal op vrijdag waar BBF (Big Band Frisselstein) een groots optreden neerzette op het van de Ven podium. Het eerste deel bestond uit BBF die een aantal eigen nummers speelde en talenten begeleidde. Allereest Maarten van Vugt, hij zong een aantal nummers van Guus Meeuwis. En dit deed hij met grote klasse en natuurlijk om even te benadrukken hoe groot het succes vorig jaar was. Imke van den Eerthweg speelde vervolgens Sorry van Kyteman. Daarna kwam de volgende solist; Robin Willems die de solo van Rhythm of the night op zich nam. Ook was er Robin van Loosbroek die met haar prachtige stem het nummer Heaven vertolkte. en Timo Jilesen die inviel op altsax en maar meteen een mooie (en vooral hoge) solo speelde op het nummer Sussudio. Het tweede deel stond helemaal in teken van René Froger. Deze zong verscheidende nummers. Zo waren daar: This is the moment, Een eigen huis, Nobody Else, Just say hello. Het publiek was dan ook volop aanwezig en de sfeer was top.

Opstap

Het opstap orkest speelde Zaterdag avond op het hoofdpodium. Ze begonnen met een aantal eigen nummers: Viva la vida, Born to be wild, Rolling in the deep en Hairspray Maar al snel kwam het moment waarop Jennifer Ewbank op het podium verscheen. Het orkest speelde een vijftal nummers met Jennifer. Achtereenvolgens: A night like this, hallelujah, mercy, make you feel my love en Good god. Het dak ging eraf!

Groot

Aansluitend aan het opstap orkest speelde het groot orkest. Ze speelden allereerst een selectie uit het disney repetoire. Maar toen Karin Bloemen op het podium verscheen barste het feestje pas echt los en het park stond ram vol swingende mensen. Met de nummers: All night long, het dorp, my life, Think en afsluitend een motown medley stond iedereen te swingen

Tof

Op zondag ochtend was het ook de beurt aan TOF om een optreden te geven op het hoofdpodium. Dit was voor onze jonge (en sommige wat oudere) Frisselsteiners erg spannend. Vooral omdat er ineens overal microfoons op het podium stonden. Het zonnetje scheen goed en het publiek was enthousiast.

Big Bandits

Als laatste was het de beurt aan the Big Bandits (voorheen 35+/- big band) om hun muzikale noot te laten horen. Het eerste optreden voor dit jonge ensemble, en het was een razend succes. De vrolijke en opzwepende big band muziek galmde over de markt.

kort om het was een geslaagde editie, organisatie bedankt.