Slagwerkers bezoeken Drummer Marco Borsato

Koen Verhaegh, Joris Theiner en Twan Rauh (slagwerkers bij muziekvereniging Frisselstein) hebbenop 16 oktober 2012een Masterclass gevolgt bij Ton Dijkman. (Drummer bij onder andere Marco Borsato, de 3J’s, Candy Dulfer, Rob de Nijs en vele vele anderen). Deze Masterclass, in Alkmaar, volgden zij omdat zij in maart 2012 met overtuigende punten het Solistenconcours van Muziekvereniging Frisselstein hebben gewonnen. De Masterclass was de hoofdprijs van het Solistenconcours en werd financieel mogelijk gemaakt door SLIGRO.

Ton Dijkman gaf de drie ervaren slagwerkers vele praktische tips. Die kon hij geven omdat Ton Dijkman op dit moment de meest gevraagde drummer van Nederland is. Ton Dijkman was zeer tevreden over het niveau van de drie slagwerkers. Hij kon ze daarom veel aanvullende slagwerkinformatie geven. Koen, Joris en Twan zijn van plan 17 Maart aanstaande het solistenconcours van Muziekvereniging Frisselstein wederom te winnen omdat zij opnieuw een bezoek willen brengen aan Ton Dijkman in Alkmaar. Want de Masterclass was voor herhaling vatbaar. De tips en trucs zijn zeer waardevol geweest voor Joris, Twan en Koen. En Joris, Twan en Koen waren onder de indruk van het geweldige vakmanschap en ervaring die Ton Dijkman bezit.

Ook slagwerkleraar Peter van Horik was meegeweest. Hij vond Ton Dijkman ook ‘een dijk van een drummer’ en hij was didactisch ook erg goed. Hij legde alles heel goed uit en gaf zeer goede voorbeelden.

Voor de liefhebbers heeft Joris enkele videofilmpjes gemaakt.