Slag van Oranje met Friss-Beat 2 Beat

Op 30 april 2008 heeft Friss-Beat 2 Beat meegedaan aan de Slag van Oranje. Dit slagwerkspektakel was georganiseerd ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van Harmonie Concordia uit Berghem. Het programma van deze middag was bijzonder gevarieerd waarbij allerlei slagwerk stijlen ten gehore werden gebracht.

De slagwerkgroep van Concordia opende het programma met een traditioneel slagwerk programma, waarna Rondontrom het publiek in warme Afrikaanse sferen bracht met hun djembees. De vijf slagwerkers van RADAC lieten deze middag een staaltje van slagwerk techniek zien en horen waar menigeen jaloers op werd. Op allerlei typen snaartrommen zoals een Swiss, American, French en Scottisch werden de meeste afwisselende capriolen uitgehaald.

Hierna was het de beurt aan Friss-Beat 2 Beat. Dit moderne slagwerkorkest liet het publiek letterlijk swingen met opzwepende ritmes. Met hun 8 drumstellen speelden Friss-Beat 2 allereerst 3 nummers van Slagerij van Kampen gespeeld. Lamina Redrum, Call me a train en een medley van Slagerij van Kampen werden gespeeld. Op geheel eigen wijze, met hier en daar een geimproviseerde solo, werd het publiek warm gemaakt voor de, one and only Drumbattle. De drumbattle bestaande uit EZ funk, Lekker Stevig en Calypso phantasy gespeeld op 8 drumstellen gelijktijdig, en werd nog eens extra swingend door de geweldige drumsolo van Niels Aarts en Casper de Bruin. Het publiek genoot met volle teugen. Dit drum “geweld duurde in totaal zon 30 minuten maar verveelde geen moment. Complimenten aan Peter van Horik dit het Friss-Beat 2 Beat optreden leidde.

De Slag van Oranje werd afgesloten door niemand minder dan Nerds on Drums. Deze 4 Nerds lieten zien dat slagwerk ook heel lachwekkend kan zijn. Met een perfect in elkaar gezette show amuseerde zij het publiek op geweldige wijze.

Harmonie Concordia complimenten voor de geweldige goede organisatie !!