Sfeervolle kerstrepetitie TOF

Woensdag 21 december had TOF een speciale kerstrepetitie.De repetitie begon met het instuderen van een aantal kerstliedjes. We begonnen met midden in de winternacht. Hier was goed te merken dat het niveau van TOF de laatste maanden flink omhoog is gegaan want dit werd door iedereen vrijwel direct goed gespeeld. Vervolgens gingen we aan de slag met er is een kindeke. Dit was voor de blazers ook een redelijk eenvoudig lied. Voor Jasmijn op de drums was het echter moeilijk omdat dit nummer in een 3/4 maat staat. Een 3/4 maat in rockritme spelen was voor haar helemaal nieuw. Gelukkig had ze het snel onder de knie en konden we ons gaan richten op het 3e en laatste lied Gloria in excelsis deo. Dit is een nummer waarin verschillenden melodieen door elkaar lopen en dat maakt het meteen weer wat moeilijker. Maar natuurlijk kwamen we hier onder de deskundige leiding van Marc weer goed uit.
De zaal was voor de repetitie al sfeervol versierd met kaarsen en kerststukjes en toen om 18.45 het publiek binnenkwam om naar het concert te luisteren zat de stemming er goed in.Om de sfeer nog wat te verhogen ging een gedeelte van de verlichting uit en droegen alle muzikanten vrolijke rode kerstmutsen.
Er waren veel ouders en andere belangstellenden aanwezig en die hoorden een kort maar goed klinkend kerstconcert. Nadat er nog lang zal hij leven gespeeld was voor de jarige Joep Stoof mochten alle muzikanten en kerstkrans komen halen en kregen ze van dejarige een tractatie.
Kortom een leuke muzikale afsluiting voor de TOF muzikanten van het jaar 2005.