Sfeervol winkelconcert in de stralende zon.

Met zon veertien auto’s werden de instrumenten van de slagwerkgroepen Friss-Beatles en Friss-Beat het winkelcentrum van Veghel binnen gereden. Drumstellen, djembés, vibrafoon en xylofoon alles werd uit de kast of van zolder gehaald door deze dertien jeugdige slagwerkers van Muziekvereniging Frisselstein. In een tijd van een half uur was het Molenwiekenplein omgetoverd tot een slagwerkpodium waarop het jaarlijkse winkelconcert kon plaatsvinden. Gelukkig hadden de weergoden het dit jaar goed voor met de slagwerkers en het winkelend publiek, want de zon heeft de hele dag hoog aan de hemel gestaan.

Als eerste waren de jongste slagwerkers, Friss-Beatles, aan de beurt. Vol energie en uiterst gedreven lieten zij hun stokken over de vellen heen gaan. Waarbij vooral de gelijkheid in de ritmes opvallend goed was. In een gevarieerd programma van twee maal een half uur, werden nummers als Samba Samba, Het publiek doet mee, Indianendans twee en natuurlijk Boerruh van BZB gespeeld. Ook was er een sfeervol djembé werk African Wildlife op het programma gezet. Tot slot werden er nog een aantal melodische werken gepeeld.

Ondertussen waren de slagwerkers van Friss-Beat helemaal klaar voor hun spectaculaire drumwerken, die duidelijk van een niveau hoger waren dan die van de Fiss-Beatles. De nummers Calypso Fantasy, EZ Funnk en Lekker stevig werden overtuigd neergezet. Daarnaast werden melodische nummers van Queen, Goldplay en Emmerson, Lake & Palmer gespeeld. Hierbij vielen vooral de sfeer van de nummers en de solo van drummer Dion Hendriks op. Tijdens het boodschappen doen heeft het winkelend publiek weer even stil kunnen staan bij onze jeugdige slagwerkers. Want er gebeurde weer iets speciaals in het Centrum en dat bleek ook uit de hoeveelheid mensen die even hun boodschappentas op de grond zetten om te luisteren naar onze jonge talentvolle slagwerkers.