Opstap orkest

In juli 1995 begon Marc van Kessel met het opleidingsorkest van muziekvereniging Frisselstein. Dit orkest begon met een kleine 30 jeugdige muzikanten, wat nu is uitgegroeid naar een ruime 50 muzikanten van verschillende leeftijden. Nu staat het opstaporkest onder leiding van Michiel van Vliet. Michiel van Vliet begon in 2006 met het dirigeren van het groot orkest en vanaf 2008 heeft Michiel ook het dirigeren bij het opleidingsorkest overgenomen.

De muziekkeuze van de dirigent is heel uitgebreid, van pop tot musicals. De muzikanten mogen natuurlijk zelf ook aangeven wat ze willen spelen en er worden ook speciaal nummers gemaakt die voor een ieder te spelen zijn.

Elke maandagavond wordt er bij CHV Noordkade in Veghel een uur gerepeteerd. Deze repetities worden altijd goed bezocht door de muzikanten.

Ook gaan de jeugdige leden van muziekvereniging Harmonie Frisselstein elk jaar op muziekkamp. In dit weekend wordt niet alleen maar lol gemaakt maar natuurlijk ook muziek gemaakt. Er wordt daar een aantal keren gerepeteerd en veel spelletjes gedaan. Op zondag, als de ouders de kinderen komen ophalen, wordt er een grandioos concert gegeven.

Het is een super gezellig orkest met allemaal spelers van verschillende leeftijden. Ieder jaar komen er  tussen de 10 en 15 nieuwe spelers bij uit TOF, het orkest waar je kunt gaan spelen als je ongeveer een jaar muziek maakt. Er stromen ook ieder jaar een aantal spelers door naar het Groot orkest van Frisselstein. Kortom een orkest in beweging waar we allemaal heel erg fijn muziek met elkaar maken!

opstap

2009-02