Opstap speelt bij Volle Bak

Zaterdag 10 januari 2009 was het eindelijk zo ver voor het Opstap orkest. Na veel repeteren en zelfs een aantal extra repetities, kon zaterdag avond het Volle Bak Loeiersfestein 2009 beginnen! We begonnen de avond met twee liedjes van ons zelf, Things en I Was Made For Loving You, om de stemming er alvast een beetje in te brengen.

Onze eerste noten waren gespeeld en zo kon het Loeiersfestein gaan beginnen. De winnaars van vorig jaar, toen de (St)Rijkers nu Dur gedraaid, waren de eerste die hun carnavals lied mochten laten horen, De Draaideur. Na dat zij en wij het eerste Loeiersfestein lied ten gehore hadden gebracht konden we verder. Elke groep werd beoordeeld door de jury. De jury bestond uit Prins Jeroen dn Urste met zijn adjudanten, Koning Vudel met zijn Raadsheren en het Boeren bruidspaar.

Ik tel tot drie…1-2-3 was het volgende lied wat we speelden, hier bij begeleidden we Das Niks of wel Bende Betoeterd. Ill Matto was de volgende, wij begeleidden hen met Funiculi-Funicula, Worsten in de pan. Na dit nummer hadden wij even pauze en werd er door Ill Matto warme snert uitgedeeld. Om in de pauze niet stil te hoeven staan was Wim Heijman er om wat leuke meezing liederen te zingen.

Na de pauze was het Busvolk aan de beurt, zij hadden hun eigen Fonds. Op het nummer de Liefde hadden zij een leuke act neergezet. Brabants kuussebond was dit jaar ook weer van de partij, zij hadden een lied op de muziek van Jo met de Banjo. Ook de OPAs waren er dit jaar weer bij. Na vele positieve reacties op de act tijdens de hofzittingen, hebben zij nog een keer hun lied gezongen, Carnaval is 1 groot feest! Waar onze eigen voorzitter Hans Raaijmakers ook zijn stem liet horen. En als laatst kwamen de Bruurkes ook hun lied door de zaal laten klinken. Na het succes van vorig jaar hadden zij dit jaar weer een leuk lied op de muziek van Ich bin wie du. Alle zeven groepen waren geweest en dus kon de jury een winnaar gaan kiezen. Petra Clouwens zong samen met Hanneke en Hanneke enkele liedjes uit verschillende musicals. En wij konden even pauzeren. Als iedereen heeft genoten van de mooie stemmen van de drie dames komen wij het podium weer op zodat Prins Jeroen dn Urste de winnaar van het Loeiersfestein 2009 bekend te maken. Het Busvolk mocht de tweede prijs mee naar huis nemen en de winnaar van het Loeiersfestein 2009 is Ill Matto met Worsten in de pan! Gefeliciteerd!

Nadat dit bekend was gemaakt werd het nog een keer gespeeld! Wij waren hierna ook klaar, iedereen heeft even meegeholpen het podium leeg te krijgen en alles was dus zo opgeruimd. Ondertussen kon het publiek genieten van de look-a-like André Hazes, Lesley Williams. De rest van de avond werd gevuld met nog een aantal artiesten. Zo waren de drie dames er nog een keer om hun stemmen door de zaal te laten klinken, ook was het duo New Timless er. De band Recover sloot deze top avond af. Het was weer een zeer geslaagde avond! Bedankt allemaal!

Home » Opstap speelt bij Volle Bak » VolleBak 2009