Opstap in de Efteling

Op zondag 22 mei 2011 staat er voor het Opstaporkest een leuk optreden gepland. We gaan met zijn allen naar de Efteling! Het orkest wordt aangevuld met een aantal muzikanten uit het “Groot en zo rijden we met een bus vol richting Kaatsheuvel.

Het is nog rustig als we in de Efteling aankomen en nadat we de instrumenten in een garagebox hebben geparkeerd kunnen we al even gaan genieten van de attracties. Met de waarschuwing niet te ver weg te gaan, want we moeten natuurlijk wel netjes op tijd spelen. Dus gaan we met een hele grote groep in de droomvlucht. Er zijn toch een paar enthousiastelingen naar Joris en de draak gegaan en door de lange wachttijd daar zijn ze bijna te laat voor het optreden.

We gaan met zijn allen naar de kiosk en het kost enige moeite om alle muzikanten op dat podium te krijgen. Het lukt en met de nodige knijpers om de muziek op zijn plaats te houden kunnen we beginnen. Dan blijkt de grote trom ontstemd en moet Michiel nog aan de slag (letterlijk) om deze trom weer bespeelbaar te maken. Maar dan kunnen we onze muzikale kunsten aan het publiek laten horen. Er zijn een paar families uit Veghel (eigen publiek!!) maar ook de overige bezoekers blijven even staan om te luisteren. We spelen 7 nummers en daarna is het tijd om te lunchen. We krijgen een goed gevulde tas met brood en lekkers. Met dank aan allen die tot s nachts broodjes hebben gesmeerd!

Om half drie spelen we nogmaals dezelfde nummers. Er komt een meisje een verzoeknummer vragen. Helaas voor haar hebben we niet de muziek van de Pirates. Tijdens Its Raining Men staat een groepje meiden te dansen en van hen krijgen we een super applaus. Omdat we na het 2e optreden weer mogen gaan genieten van de attracties is alles binnen een mum van tijd opgeruimd. Alles gaat weer in de garagebox en wij gaan het park in. De ene groep gaat voor “snel en een andere voor “rustig. Ik zit in de rustige groep met 7 andere vrouwen en Berend. We gaan gezellig in de Pagode en daarna gaan we varen. Tijdens de vaartocht liggen we even stil en vraag ik aan een voorbijganger om 8 rosé en één cola en Nicole wil ook graag een toastje Brie. Helaas heeft hij alleen water. Berend wil ook nog even weten voor wie dan de cola is!!

Daarna gaan we nog met bijna alle muzikanten naar de show van Ravelijn naar een verhaal van Paul van Loon. Dan is het helaas alweer tijd om naar Veghel te gaan. De instrumenten gaan in de bus en wij ook. Iedereen vond het een leuke en gezellige dag en dat is in de bus ook goed te horen. Hoewel er ook een aantal de ogen dicht doen voor een dutje. Op naar het volgende optreden en ja hoor ik wil best nog een keertje naar de Efteling!

Home » Opstap in de Efteling » Efteling 2011