Muzikaal en warm afscheid Michiel van Vliet

VEGHEL – Met een muzikale reis van herinneringen nam dirigent Michiel van Vliet afscheid van zijn muzikanten van Muziekvereniging Frisselstein. En in 11 jaar tijd heb je heel wat opgebouwd, zo liet Mieke Verhaegh steeds als inleiding bij de muziekstukken weten.

Bij de laatste nummers met het Opstap orkest stond Van Vliet swingend op de bok, maar bij het Groot orkest nam hij geëmotioneerd het woord. ,,Zo onwerkelijk om hier afscheid te nemen. Meteen na mijn studie ben ik hier begonnen. En ik heb dat met veel plezier gedaan”, begon Van Vliet en stokte dan, waarop een groot applaus kwam vanuit de goed gevulde Podiumzaal in de Noordkade.

,,Het allerbelangrijkste dat naar boven komt, is dankbaarheid. Voor al die mooie projecten en concerten die we hebben gehad. En dat je na 11 jaar met dankbaarheid uit elkaar kan gaan. Móói!” Weer kreeg de dirigent applaus en werd het laatste nummer ‘Music was my first love’ ingezet met het Groot orkest.

Go out with a bang

In de pauzes kwamen bekenden naar hem toe voor een praatje. Uiteraard werd hij ook verwend. Met een toepasselijk T-shirt en een Glossy. Daar was hij duidelijk het liefst meteen ingedoken om de herinneringen en anekdotes van de muzikanten te lezen. Voorzitter van de muziekvereniging Peter van de Snepscheut had eveneens mooie woorden voor de vertrekkende dirigent en overhandigde hem een beeld en er waren bloemen voor zijn vriendin. Tot slot namen de twee orkesten op stoere wijze samen met dj Rik Driessen afscheid. Met zoals Van Vliet zelf verwoordde: ‘Go out with a bang.’

 

http://www.bd.nl/veghel/video-met-emotie-en-n-swing-neemt-michiel-van-vliet-afscheid-van-veghel~ae2575ad/